אי שקט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/09/2011 | 13:53 | מאת: מ.מ

שלום דר הבת שלי בת 5 שנים סובלת מפגיעה מוחית-כותרת מחלה ניורודגנראטיבית- עדיין לא מאובחנת- עם פיגור פסיכומוטורי קשה, מרותקת למיטה, אוכלת דרך גאסטרוסטום, נושמת לבד בכוחות עצמה, סובלת מפרכוסים מטופלת על ידי טופמאקס וסאבריל וריבוטריל טיפות מזה כ 4 שנים, אין לה פרכוסים כלליים, רק מדי פעם תנועות פוקאליות הבעיה היא חוסר שינה ואז נכנסת לאי שקט או ההפך, שזה נמשך כמעט 14 שעות עד שהיא מתעייפת ויושנת, בזמן העצבנות יתר היא צורחת מבכי, ידיים ורגליים מכווצות , רואים עליה עם נשימות מהירות, כאילו היא רוצה לישון אך לא יכולה, זה קורה פעם- פעמיים בשבוע, סיוט. נשללה בעיה גופנית, כמו ריפלוקס, דלקת אוזניים וכולה.... מה אפשר לעשות שנרגיע את הילדה באותו יום, על איזו תרופה ממליצים. לציין ילדה עם פיגור לא ניתן לדבר על טיפול התנהגותי. תודה

שלום, האם אתם בטוחים שנשללה בעיה גופנית המסבירה את אי-השקט? תולעים, דלקת בדרכי השתן, דיסלוקציה של מפרק הירך, פרכוס ממושך, גלאוקומה או בעיה אחרת בעיניים, גרד או כאב כלשהו? לילדים במצב של הילדה שלך אכן יש לעיתים אי שקט, אבל אם הוא כל כך ממושך וחמור, אז אולי כדאי לאשפז אותה למעקב למספר ימים, ותוך כדי האשפוז לברר את כל הסיבות האפשריות לאי-השקט. אם הכל נשלל אז אפשר לשקול לתת בזמן התקף יותר ריבוטריל או נאולפטיל (שניהם ניתנים בטיפות), או נר אקמול להרגעת כאב אפשרי, הכל כמובן בתיאום עם הנוירולוג שמטפל בה. שתרגיש טוב ובהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים