פרכוס פוקלי ארוך לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/11/2020 | 14:33 | מאת: .

שלום וברכה, התייעצתי איתך בעבר לגבי בני בן השנתיים וחצי שסבל מפרכוס פוקלי ארוך ללא סיבה ידועה של חום וכדומה. מתוך שינה הופיע פרכוס שכלל איבוד הכרה ותזוזה של יד ורגל ימין בלבד הפרכוס ארך בערך 10 דקות בבית,כשמד'א הגיעו אמרו שנראה שנרגע וחוזר לעצמו אך כשהגיע למיון התברר שעדיין מפרכס וניתנו תרופות לעצירת הפרכוס. אין היסטוריה משפחתית או בעיות התפתחות כאלו ואחרות.בדיקות דם תקינות,ילד תקין לחלוטין. בוצעו בדיקות ct וניקור מותני במיון,שוחררנו באותו יום ולאחר שבוע ביצענו גם eeg וmri בפרוטוקול אפילפסיה,כולן יצאו תקינות. הרופאה טענה שלפעמים הבדיקות יוצאות תקינות ומדובר במשהו מאוד קטן שלא ניתן לראות אותו ואם הכל נראה תקין וזה רק פרכוס אחד אין צורך בטיפול תרופתי אלא אם כן יהיה עוד פרכוס בעתיד. אשמח לשמוע את דעתך,האם יש עוד איזשהן בדיקות שיוכלו לאבחן מה הבעיה? ואם יש משהו שיוכל לתת לנו איזושהי התרעה כשקורה פרכוס מתוך שינה? איזה מכשיר או משהו שיכול לעזור? בפרכוס האחרון היה לילד דופק מאוד מהיר, האם את חושבת שיעזור אם נשים לו באופן קבוע מד דופק? מכיוון שזה קרה מתוך שינה והיה ארוך אני נורא לחוצה שדבר כזה יקרה ולא אדע מזה. אשמח להתיחסותך,תודה רבה

שלום, אני לא יכולה לענות כי חסר לי מידע רב על הרקע הרפואי, הריון ולידה, סוגי פרכוסים אחרים, התפתחות, הפרעת תנועה, תפקודים אחרים של המוח, רקע משפחתי, וכמובן הבדיקה הגופנית. לכן גם אני לא יכולה להמליץ על ניטור כלשהו במהלך הלילה. כדאי להתיעץ עם הנוירולוג שמכיר את הילד ובדק אותו. בברכה

11/11/2020 | 19:11 | מאת: .

תודה על תשובתך המהירה, כל הדברים שציינת תקינים לחלוטין בילד, אם הייתה איזשהו בעיה כמובן שהייתי מציינת, הריון ולידה תקינים ובמועד התפתחות תקינה לגמרי ללא מחלות רקע או עיכובים לא אצלו ולא אצל בני המשפחה. מדובר בפרכוס ראשון. בדיקה שבוצעה על ידי הנוירולוגית גם תקינה. בדיקות של המוח הן אלו שציינתי שיצאו גם הן תקינות. כתבתי את התשובה שקיבלתי מהרופא המטפל, אך בגלל שזה מקרה ראשון רציתי לשמוע עוד חוות דעת ועצה איך אפשר לעזור,לא קיבלתי המלצה על ניטור שזה הדבר העיקרי כרגע שיכול להרגיע אותנו. תודה מראש

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים