בלטי דיסק במותני וכאב בהתכופפות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

31/07/2020 | 23:09 | מאת: א

שלום דר,בני בן 13 מזה שנתיין כמעט עם כאב גב בהתכופפות בין מותני לגבי יותר לכיוון גבי.מיפוי עצם הראה קליטה מינימלית בדי 11.אמאראי מותני הראה 4 בלטים. גבי תקין. רדיולוג רשם 2 אחד לוחץ קל על השק.אורטופד אמר 4 לא לוחצים.המומים איך 4 בגיל 13.האם זה ממצא נורמלי אצל ילדים?האם צריך נורולוג?בני נולד עם 5 כתמי קפה קטנים שבמפתיע נעלמו כמעט כולם ופרשה זו נסגרה מזמן מאד.בן שנה שעמד והלך על אצבעות ימין אחכ נעלם הכל עם פיסיותר בזמן קצר והכל בסדר מאז לגמרי. שהיה תינוק אמרו לי מעט היפוטוני בכתפיים.לפני חצי שנה 3 ארועי קרסול צולע טחר משחק כדורגל שעברו,ואחכ גם מתח בכתף שכם במקביל.יש קשר??מודאגת?צריך נורולו לכאבים?והאם בלטים נורמלים אצל ילד בניגוד למבוגר??תודה מראש

שלום, אצל ילדים ונערים אכן פחות שכיח לראות בלט של הדיסקים בין החוליות עמוד השדרה, זו בעיה שכיחה אצל מבוגרים. ה"כתובת" שלכם הוא האורטופד, אך כדאי לראות נוירולוג (לא דחוף, כדי לשלול בעיות נוספות שקשורות ללחץ על חוט השדרה ושורשי עצבים, כגון בעיה בשליטה בסוגרים), ראומטולוג (מומחה לבעיות פרקים, כדי לשלול בעיה ברקמת חיבור שגורמת לכאבי גב, כתף ורגליים), ולהסתכל שוב על ה-MRI עם נוירו-רדיולוג (רופא רנטגן שמומחה בהדמיה של מוח וחוט שדרה). במקביל, כדי לעזור לבנך עם הכאבים שלו, אני ממליצה לפנות למרפאת כאב לילדים. רופא מומחה לכאב יכול לתרום רבות באבחנה ובטיפול. בברכה

03/08/2020 | 19:41 | מאת: א

קודם תודה דר על המענה מאד מודאגת בייחוד שכתבת כי יש לראות את כל אנשי המקצוע האלו שאיששו את תחושתי.לגבי רטומטולוג בדקה אותו ואמרה גם לפי ב. דם וגופני הכל בסדר.אורטופדים נפלנו איתם גם פרטי גם דרך ביח גם בתשובות שלא רצו בכלל לעשות אמאראי למרות המיפוי שהראה קליטה בדי 11 ובביח אחר נאמר בכלל שאמאראי תקין מותן וגבי ובפרטי נאמר 4 בלטים וכל המפגש היה מאד לא שקוף.כך שאני בדאגה גדולה ובחוסר אונים.אין מבחר אורטופדים גב ילדים לא בהיח לא בפרטי הרבה מהם עוסקין בתחומים אחרים לא מומחי גב. בפרטי יש אחד תור רחוק ועד אז מודאגת.האם אפשר להגיע אלייך לשניידר לבדיקה נורולוגית?ומשם נתקדם?מבחינת רדיולוג שיסביר את הבלאגן בפענוחים גם חיפשתי מלא ומה שמצאתי לא במפגש אלא תשובות שנשלחות במחשב ללא מפגש בכלל.האם אפשר להגיע אלייך עם הפנייה מר.הילדים של בני בבקשה?קודם צריך אבחנה אמיתית כמה בלטים באמת יש כי בפענוחין רשום או כלום או 2 והרופא אמר לי 3 ולר.המשפחה אמר 4 כך שהכל לא שקוף בכלל.מרפ כאב זה בסוף אחרי שבודקים את כל מה שבדרך ומקבלים תשובה הולמת ואמיתית מאוטופד ונורולוג מה יש לו .הרופא הפרטי אורטופד אמר כי זה נורמלי אצל ילד בניגוד למבוגר כי בזמן ישיבה הדיסק מתנפח ואז בבדיקה בשכיבה זה כמו בלט אני לא מאמינה לכך כי עם מי שהתייעצתי בפורומים לא שמעו דבר כזה.האם נוכל להגיע אלייך לבדיקה נורולוגית והאם לדעתך הכתמים שנעלמו מזמןו וההליכה על אצבעות שנעלמה קצת אחרי שהתחיל ללכת קשורים?אנחנו ממש בלי שום מידע נכון והולם וחוץ מאוטופד אחד שהתור רחוק אליו אין אחר גם לא בערים מרוחקות שחיפשתי.

נא לראות את מה שכתבתי למעלה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים