תזונה קטוגנית כקו ראשון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/05/2020 | 07:52 | מאת: אריה

שלום, לפי המקובל מתחילים אצל ילדים טיפול תרופתי ורק במיקרים עמידים מגיעים לדיאטה קטוגנית/אטקינס: 1.. האישפוז דווקא בבית החולים, "והאיתחול מחדש של חילוף החומרים עובר להתחלת הדיאטה הוא תנאי סף? .2. האם יש בעיה עקרונית -,רפואית להתחיל ישר מהדיאטה? 3. האם יש מקומות בארץ או בעולם שמתחילים ישר מהדיאטה בתוך הקהילה ? 4. במה שונה ה"קושי" שמתואר בנוגע לדיאטה אל מול הקושי המתרחש גם בתופעות הלוואי שמתקיימות בטיפול התרופתי ? .5. לאיזה סוג אפילפסיה הדיאטה איננה עוזרת?.

אריה שלום, 1. נהוג להתחיל דיאטה קטוגנית באשפוז כי הפחתת הפחמימות עלולה לגרום לירידה ברמת הסוכר בדם (היפוגליקמיה), ובאשפוז אפשר לעשות ניטור של רמות הסוכר וללמד את החולה ומשפחתו איך לזהות היפוגליקמיה, איך לבדוק קטונים בשתן, ואיך להתנהל עם הדיאטה בחיי היומיום. 2. מטרת האשפוז היא להתחיל את הדיאטה. 3. אני לא יודעת . 4. לתרופות נגד אפילפסיה עלולות להיות תופעות לוואי שונות ורבות, אם כי רוב הפציאנטים יחוו מעט תופעות לוואי או בכלל לא. גם לדיאטה הקטונית יש תופעות לוואי רבות אפשריות, המצריכות מעקב צמוד - חלקן ברמה יומיומית, חלקן פעם במספר חודשים (כגון סונר כבד וכליות) או פעם בשנה (צפיפות עצם). 5. עקרונית כן, אך יש התוויות נגד, כלומר מחלות שבהן הדיאטה אסורה. תו?...דה בבקשה...

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים