טיקים מעל שנה לילד בן 7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/02/2020 | 15:41 | מאת: טורט

שלום רב הבן שלי בן ה 7 התחיל עם טיקים מוטוריים לפני כשנה וקצת. עכשיו הטיקים מלווים במאין שיעול משיכה באף ותנועות מוטריות, שזה משיכת הידיים בפנים או בירך. היינו אצל נוירולוג שאמר שזה לא טורט אלא רגשי וזה יעבור במידה ולא נתייחס. חשוב לי לציין שהילד מאוד חברותי וחסר לחץ מחוץ לבית ועושה המוטל עליו, בבית עצבני ונעלב מכל דבר. יש לו טיקים מעטים יותר בחוץ. אציין שבעבר ראב יותר משעתיים טלויזיה. הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת, כי למיטב ידיעתי, מעל שנה ובנוסף קול ווקאלי ותנועה מוטורית לאחר מכן, מדובר בתסמונת טורט. תודה .

שלום, תיארת טיקים מוטורים וטיק קולי בתקופה שמעל שנה: המונח "תסמונת טורט" הוא רק הגדרה, אבל צריך להתייחס לכל מי שיש לו טיקים כעולם ומלואו, ללא קשר להגדרת "טורט". לטיקים יש טווח שלם ומגוון של סוגים שונים של טיקים מוטורים (תנועות) או ווקליים (קולות), גיל הופעת הטיקים, משך הזמן של כל טיק, וההשפעה על הילד. בנוסף, לילדים (ומבוגרים) עם טיקים עלולות להיות בעיות נוספות בשכיחות גבוהה לעומת האוכלוסיה ללא טיקים: חרדה, לקויות למידה, דיכאון, הפרעות תנועה אחרות, הפרעת קשב וריכוז, ועוד. לכן, בכל ילד עם טיקים צריך לאפיין את הטיקים עצמם וגם אם יש קשיים נוספים, ומכל אלה צריך לטפל במה שמצריך טיפול. טוב שפניתם לנוירולוג ילדים, זאת הכתובת הנכונה. כמובן שאני לא יכולה להתייחס ספציפית לילד שלך, כי כאמור המידע שמסרת כאן הוא חלקי ביותר. בברכה

למה לשלוח אותה שאלה שלוש פעמים? ראי תשובתי מהפעם הראשונה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים