בן 12.כאבי ראש נמשכים כחודש.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/01/2020 | 20:12 | מאת: נינה

שלום.בני בן 12,ילד בריא ,ספורטאי.מזה כחודש סובל מכאבי ראש.כשלושה שבועות וחצי סבל מכאבים עזים שהופיעו באיזור המצח ובגולגולת מעל הרקות,לעיתים העירו בלילה.מזה מס' ימים עוצמת הכאב פחתה,יש ימים שבגלל אין כאב ויש ימים שהאב מופיע. נבדק ע"י נוירולוג ילדים שחשב שמדובר במיגרנה,בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה,אך נשלחנו לבדיקת mri מוח.אציין כי בדיקות אצל רופא עיניים,א.א.ג ושיניים היו תקינות. במכון דימות הוחלט לבצע לו בדיקת mra בחשד של תסמונת התכווצות ההפיכה של כלי דם.התור נקבע לעוד חודש וחצי.יש לי 2 שאלות: -מה הפרוגנוזה של תסמונת ההתכווצות ההפיכה(בשלב זה ללא טיפול ) -כמה זמן נשאר חומר ניגוד במוח בבדיקת mra

נינה שלום, לאבחנה של מיגרנה צריך שיהיו קריטריונים נוספים: כאב ראש בעל אופי לוחץ ופועם, מתגבר במאמץ כגון הליכה או עלייה במדרגות, במהלכו יש בחילה ו/או רגישות לאור או רעש, ושאין הסבר אחר לכאבי הראש. לא פרטת לגבי נקודות אלו אצל בנך. לגבי התסמונת שציינת: אני לא מכירה אותה, ולכן לא יודעת לענות לשאלתך. ולגבי הישארות חומר הניגוד במוח: אברר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים