הרדמה ופגיעה ביכולת הרטורית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/08/2019 | 23:17 | מאת: יהונתן

שלום ותודה מראש אני בן 18 וחצי עברתי הרדמה מלאה לפני כ-5 חודשים לניתוח לא מורכב שלא היה צריך אותו מבלינה בריאותית משך הניתוח היה כשעה ועשרים וקמתי עם לחץ דם של 150 ומשהו, לאחר שהסתכלתי הוא קפץ ל170 השאלה שלי האם יכול להיות שבעקבות ההרדמה התרחשה אצלי פגיעה קוגניטיבית, אני שם לב שאני שוכח פה ושם שמות או מילים ולעיתים רחוקות במילים קשות יש לי קושי בהגייה או שמא מדובר על מצב שעכשין אני שם לב שאני שוכח פה ושם מילים האם סביר שנפגה לי היכולת הורבלית או הכושר הרטןרי ? תודה

12/08/2019 | 23:21 | מאת: יהונתן

נ.ב האם תקופה רוויה בלחץ, סטרס וחוסר שינה יכולה להשפיע גם היא ? והאם הדבר הפיך- שינה איכותית יותר ושלווה ישפרו לי את היכולת הוורבלית ?

יהונתן שלום, להרדמה כללית עלולים להיות סיבוכים, כולל פגיעה מוחית. כך גם ליתר לחץ דם חריג. אך הסיכוי לכך נמוך, כי אתה בחור צעיר ובריא (נכון?), הניתוח לדבריך לא היה מורכב, וההרדמה הייתה קצרה. סביר הרבה יותר שפגיעה בזיכרון או בקוגניציה תיגרם ע"י חוסר שינה ומתח נפשי. אז יללה, תתחיל לישון לפחות 8 שעות רצוף בלילה, תיגש להערכת פסיכולוג בנושא הסטרס, ואם יורשה לי לנחש - תפחית שעות-מסך. בנוסף, שתף את הוריך בתחושותיך ומחשבותיך. בברכה

14/08/2019 | 15:34 | מאת: יהונתן

תודה על התשובה המפורטת, אני מעריך את זה לא הצלחתי להבין האם הדבר הפיך- שינה תחזיר את המצב לקדמותו ? לא סביר שיש פגיעה קוגניטיבית בלתי הפיכה בנער בן 18 לא ?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים