בבינסקי חיובי משמאל גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/06/2019 | 11:14 | מאת: מיכל

שלום, ילדה עם מתח גידי מוגבר דו צדדי ובבינסקי חיובי משמאל, מיקרוצפליה ועיכוב שפתי. Mri תקין. האם ניתן לאבחן כ cpעל סמך בבינסקי חיובי?

מיכל שלום, ההגדרה של CP (כלומר שיתוק מוחין, או Cerebral Palsy ) היא הפרעה מוטורית (כלומר, שמתבטאת בטונוס, כוח, תנוחה ותנועתיות), שנגרמה ע"י נזק במערכת העצבים הבלתי-בשלה (כלומר, בחיים העובריים או בינקות), והיא לא פרוגרסיבית (כלומר, הנזק הראשוני יציב ולא מחמיר). יתכן שהמתח המוגבר, הבבינסקי, המיקרוצפלי והעיכוב השפתי הם ביטוי ל-CP, ויתכן שהם ביטוי למחלה אחרת. סימן בבינסקי לכשעצמו לא אבחנתי ל-CP. בברכה

15/06/2019 | 17:11 | מאת: מיכל

תודה, אכן יש מתח מוגבר בגיד אכילס משמאל ובבינסקי משמאל. האם ניתן לתת אבחנה של cp למרות שה mri תקין?

15/06/2019 | 17:12 | מאת: מיכל

יש גם טונוס מוגבר משמאל

קרי פעם נוספת את תשובתי הקודמת לגבי מהי הגדרת CP. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים