טונוס גבוה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/04/2019 | 20:23 | מאת: מירי

שלום ד"ר הלוי, תינוק בן 5 חודשים אובחן עם טונוס גבוה . האם זה משפיע על ההתפתחות השכלית ? על ההתפתחות המוטורית ? למה זה גורם לא כ"כ הבנתי... תודה ובברכת חג שמח.

מירי שלום, טונוס גבוה יכול להסתדר עם פיסיותרפיה, אך עלול לבטא בעיה או מחלה. חסר לי מידע רב מכדי שאוכל להשיב לך: הריון - בטיפולים או לא? מחלות ותרופות לאם? אילו בדיקות בוצעו בהריון והאם היו תקינות? לידה - רגילה או לא? באיזה שבוע? משקל? אפגר? מהלך אחרי הלידה? שוחרר בזמן? רקע בריאותי ומשפחתי תקינים? התפתחות מוטורית ושפתית תקינות? בדיקה נוירולוגית תקינה, למעט הטונוס המוגבר? בקיצור, צריך לפנות להערכת פיסיותרפיה ונוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים