השפעה של ויואנס 30 מ"ג

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/02/2019 | 15:50 | מאת: luba

שלום, אשמח אם תוכלי להשיב לי על שאלתי בנוגע להשפעת כדור ויואנס 30 מ"ג לילדה בת 11 משקל 34 ק"ג. היא מקבלת את ויואנס כבר כמה חודשים , התופעות לוואי הם - חוסר תאבון ועצבנות נוסף על כך בזמן האחרון השפעתו של הכדור התקצרה במקום 8 שעות ל- 4 שעות . בעבר לקחה אטנט , סבלה מכאבי ראש האם כדי להגדיל את המינון לויואנס או להחליף את הכדור? נ.ב גם עם ריטלין LA 30 מ"ג הייתה לנו אותה בעיה כמו בויואנס.

לובה שלום, הויואנס משפיע בין 10 ל-13 שעות (לא 4 ולא 8 שעות). יתכן שמינון של 30 מ"ג הוא נמוך עבורה, אבל זה אומר שהוא נמוך גם בשעות הראשונות. יתכן שבתחילת היום בתך עדיין יכולה להתאמץ ולהתרכז, ובהמשך היום מתקשה בכך. פנו בהקדם לרופא שהמליץ על הויואנס, ותתייעצו אם כדאי להעלות מינון. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים