נגישות
נגישות

פעילות אפילפטיפורמית וריטלין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/01/2019 | 10:52 | מאת: מנדיגו

שלום, בני בן ה17 שסובל ממגרנות (כפעם ב 3 שבועות כולל הקאות לעיתים) נשלח ל EEG שבו נבדק במכשיר M3 תוצאות הבדיקה בהדסה הן אלו: "פעילות אפילפטיפורמית זיזי גל חוזר על פני המיספרה שמאלית.בעיקר טמפורואוקסיפיטלי.דרושה קורלציה קלינית" שאלותי הן: 1. האם יש צורך לעשות משהו ספציפי עם התוצאה שנצפת? 2. האם במצב זה ריטלין (עיין לא לוקח) יכול להוות בעיה ? 3. לגבי המגרנות האם ישנן תרופות שבמצב כזה עדיף שלא ייקח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מיגרנה לא אמורה לגרום לאא"ג לא תקין. אפילפסיה שמתבטאת בכאבי ראש והקאות פחות מתאימה לגיל 17 שנים. לא ברור לי למה שלחו את בנך מלכתחילה לאא"ג. לאור כל אלה, אענה על שאלותיך: 1. ברור! עליכם לגשת לנוירולוג שהפנה לביצוע האא"ג, ולבקש ממנו הסבר מה הקשר בין הסימפטומים של בנך לבין הממצאים באא"ג. 2,3. נטילת ריטלין ותרופות אחרות לא בהכרח מהווה בעיה, אך אני לא מבינה מה האבחנות של בנך רק לפי שלוש שורות. נתת לי מידע מינימלי ביותר, ואין זה בכך כדי להבין את מצבו, ובוודאי לא כדי להציע טיפול. גם על שאלות אלו צריך לענות הנוירולוג המטפל בבנך בהקדם, ולשקול אם צריך הדמיה של המוח. בברכה

28/01/2019 | 22:35 | מאת: פעילות אפילפטיפורמית וריטלין

תודה רבה, גם לנו לא ברור למה שלחו אותו לעשות eeg , כי הסיבה היחידה שבגללה הלכנו לנוירולוג היתה המגרנות. (והתיעצות לגבי לקיחת ריטלין) . בני בן ה 17 סובל מהמגרנות כבר שנים רבות בתדירות של כפעם פעמיים בחודש, יש במשפחה מצד האב נטיה לכאבי ראש (כנראה כלי דם צרים) , מעבר לכך אין בעיות נוירולוגיות אחרות שידוע לנו עליהן. בכל מקרה,לעצתך נחזור לביקור אצל הנוירולוג עם תוצאת ה EEG. לא ראינו אצל בני מעולם שום תופעות אפלפטיות וזה מדאיג .

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים