תוצאות בדיקת eeg בחסך שינה - בן 7

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/01/2019 | 17:18 | מאת: Bhh

שלום! בני בן ה7 עבר לאחרונה eeg בשינה. מגיל קטן עם בעיות התפתחות. מאובחן עם PDD. בנוסף בעיות בדיבור, התקפי זעם קשים. סובל מכאבי ראש. לפעמים מצבים של התנתקות לכמה שניות. לאחר האיבחון הפנו אותנו לעשות eeg. קיבלנו את התוצאות של הeeg אשמח להסבר עד שנפנה לרופא. תרשים שינה מושרית תחת פרופופול 130 מ"ג. לאורך התרשים פעילות בטא מעורבת בתטא ודלתא דיפוזית,לסירוגין מודגדת על פני איזורים פרונטו-טמפורליים דו"צ. ללא עדות אפילפטיפורמית. לסיכום:  האטה כללית בינונית קבועה משנית להרדמה. רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה? האם הכרחי לעשות את הבדיקה לילדים שמאובחנים על הרצף האוטיסטי? אשמח לתשובתך! תודה!

שלום, 1) אין זה הכרחי לעשות אא"ג לכל ילד בספקטרום האוטיסטי. יתכן שבנך הופנה לאא"כ בגלל התנתקויות, שעלולות להיות ביטוי של אפילפסיה (אך לא בהכרח. ניתוקים יכולים להיות חלק מהפרעת התקשורת, או ממוסחות). 2) ממה שכתבת נשמע שבדיקת האא"ג בגדר התקין ומתאימה לילד ישן. 3) חשוב לי להדגיש שאא"ג תקין לא שולל אפילפסיה, כך שאם יש חשד גבוה לאפילפסיה, צריך לחזור על אא"ג או להתקדם בבירור. עליך להראות את תשובת האא"ג לרופא ששלח אתכם לבצע אותו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים