היקף ראש לתינוקת בת 5 שבועות מעל הממוצע

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/09/2018 | 13:57 | מאת: עדי

שלום ד"ר! היינו הבוקר במעקב גדילה בטיפת חלב. בה נאמר לי שהיקף הראש והגובה של ביתי חריג באחוזון: אלו הנתונים: גיל 5 שבועות+2 משקל 4.855 אורך/גובה 60 היקף ראש 41.4 נולדה בניתוח קיסרי על רקע האטות בדופק וחום אימהי משקל לידה: 3775 בעת השיחרור היקף הראש היה 37.2, משקל 3700 ושבועיים לאחר מכן היה 39 ס"מ ואורך 53 ס"מ. משקל 3990 אציין שלאורך כל ההריון ידענו על בסיס הסקירות שהיקף ראש גדול (אחוזון 95) על רקע גנטי וכך גם האורך. עשינו סקירה מכוונת למוח שהייתה תקינה. אשמח לחוות דעתך המרגיעה

עדי שלום, היקף הראש של בתך היה בגבול העליון של הנורמה בהריון ובלידה, וטוב לדעת שסקירה מכוונת למוח הייתה תקינה. "ידוע על רקע גנטי" - האם הכוונה שלכם, ההורים, יש ראש גדול, או שנעשה בירור גנטי ונמצא גן ספציפי? בכל מקרה, היקף הראש גדל תוך 5 שבועות ב-4 ס"מ, וזו גדילה מואצת למדי (בשלושת החודשים הראשונים לחיים הראש אמור לגדול ב-2 ס"מ לחודש). חשובה מדידת היקף הראש של שני ההורים, רקע הריוני ומשפחתי, הערכה התפתחותית ובדיקה גופנית ונוירולוגית. אני ממליצה לבצע סונר מוח ולפנות לבדיקת רופא הילדים שלכם, ולהתייעץ איתו לגבי צורך בנוירולוג ילדים. בברכה

03/10/2018 | 10:39 | מאת: עדי

תודה דוקטור. אכן אני בעלת היקף ראש גדול וכך גם אבא שלי ואחים שלי... במקביל אקבע לרופאת ילדים. תודה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים