שיתוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/12/2013 | 11:03 | מאת: כרמל

שלום רב, שאלתי היא לגבי שיתוק מוחין CP' האם זה משהו שקורה בהריון, בלידה או אחרי הלידה מיד? או שגם ילד בריא יותר גדול יכול להיות לו פתאום שיתוק?? השאלה הנוספת אם זה משהו בסביבות הלידה, האם ישר יודעים?? תודה רבה

כרמל שלום, הסיבות לשיתוק מוחין מתרחשות בגיל הינקות (חוסר חמצן למוח, זיהום במוח, אוטם, דימום, הפרעה במבנה המוח ועוד). בעבר קבעו שהנזק המוחי נגרם עד גיל שנה, וכיום מקובל שהנזק נגרם עד גיל 3 שנים. רוב הגורמים לנזק המוחי בהריון, בלידה או בשנים הראשונות לחיים עלולים לגרום נזק מוחי ו/או שיתוקר גם בגילאים מבוגרים יותר, אך אז זה לא יקרא "שיתוק מוחין". גם אם הנזק המוחי קרה בלידה או בהריון- לא בהכרח יש סימנים מיד בלידה, ויתכן וההפרעות יתבטאו רק לאחר מספר חודשים ואפילו מאוחר יותר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים