טיקים לילד בן 12 .איך מתייחסים?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/08/2018 | 10:28 | מאת: אמא

לבני בן כמעט 12 טיקים זה שנים. הם באים והולכים ומשנים את מיקומם בגוף, גם העוצמות שלהם משתנות. בשבועיים אחרונים הופיע טיק חזק מאוד(הזזת הפה הצידה)שלא ראינו לפני כן. הטיק התחיל כששהה 3 ימים ברצף עם חבר בן גילו ,שלו יש את התיק הספציפי הזה באותה עוצמה שנים. השאלה היא האם יכול להיות שבני פשוט באופן לא מודע "נדבק בתיק" כמו חיקוי לא מודע או שזה צירוף מקרים?

מקובל לפתוח ב"שלום", אז שלום גם לך. ולשאלתך: שתי האפשרויות קיימות. הדבר החשוב הוא, לברר שבנך בריא ושאין לו תחלואה נוספת שעלולה ללוות טיקים (כגון לקויות למידה, חרדה, דיכאון, הפרעת קשב וריכוז, הפרעת תנועה נוספת, ועוד). כמו כן מקובל לסיים ב"תודה", אז בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים