פרכוסים לאחר חיסון - האם להמשיך לחסן ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/07/2018 | 19:04 | מאת: שני

היי, מדובר על תינוק בן חמישה וחצי חודשים שעבר לפני חודש חיסון רוטה ויום למחרת החלה תופעה מוזרה של רעידות חזקות ונוקשות שרירים החשודה כפרכוס. ההתקפים היו מס׳ פעמים למשך מספר שניות בודדות . . יום למחרת ההתקפים נמדד חום של 38. חודש לאחר מכן התינוק חזר על תופעה זו כאשר הופיעה גם הפעם רק בהרמת התינוק על הידיים . התינוק הופך לנוקשה ומרחיק את שתי ידיים מגופו בפריסה הצידה כאשר כפות ידיו מאוגרפות ורועד בחוזקה רבה. הפרכוסים לא הופיעו סביב חום. היינו במיון בוולפסון כאשר תיעדנו את ההתקפים שחזרו על עצמם במשך שלושה ימים. עבר בדיקה נויורולוגית תקינה, eeg תקין, בדיקות דם תקינות ללא סימני דלקת מלבד אשלגן ונתרן גבוה מעט. שוחרר מביה״ח כאשר לא מצאו סיבה לפרכוסים וככל הנראה לא מרקע אפילפטי. שאלותי הן - מה יכולה להיות אם כך הסיבה לפרכוסים ? (עם גנטיקה ללא היסטוריה של פרכוסים או מחלות אפילפסיה. ) -האם יתכן שהפרכוס הוא מתגובה אלרגית לחיסון או כתוצאה מנזק של חיסון או הצטברות אלומיניום ? האם כדאי לדחות או להפסיק את החיסונים ? אמור לקבל מנה נוספת של חיסון רוטה עוד שבועיים ואנו חוששים מתגובתו לחיסון או מנזק בלתי הפיך חלילה. תודה רבה מראש!!!! שני

שני שלום, אגיב על מספר נקודות: 1. יש קשר נסיבתי בין החיסון לבין האירוע (חוסן יום לפני), אך יתכן שלא החיסון הוא שגרם לאירוע, אלא עליית החום (גם אן הופיעה רק למחרת). 2. לאחר חודש היה אירוע שני, זהה לראשון, אך הפעם למיטב הבנתי ללא קשר לחיסון. אם אכן כך, הרי שהחיסון אף פחות רלבנטי כגורם לאירוע. 3. האם בטוח שמדובר בפרכוס? EEG תקין לא שולל פרכוס, ולעיתים יש אפילפסיה למרות מספר EEG תקינים. 4. אפילפסיה יכולה להיגרם ע"י הפרעות גנטיות רבות, הפרעות בחומרים שונים (מטבוליות), נזק מוחי משני לזיהום/חבלה/ דימום, ועוד. אלומיניום לא מצטבר במוח אחרי מספר חיסונים ולכן אינו הגורם. גם אלרגיה לא גורמת לפרכוס. הנוירולוג שטיפל בכם בוולפסון יחליט אם מדובר באפילפסיה או לא, ואם כן - מה הבירור הנדרש, ומה הטיפול המומלץ. אני מציעה שתתייעצו איתו אם יש להימנע מחיסון רוטה נוסף. בברכה

16/03/2024 | 22:34 | מאת: שפרה

היי, עבר המון זמן מאז הפוסט, אני נמצאת באותו מצב עם התינוקת שלי היום, והייתי רוצה לדעת האם זה עבר? האם בסוף הסיבה באמת הייתה מהחיסון? או שמצאו משהו אחר אצל הילד? ממש אשמח לתגובתך בבקשה

16/03/2024 | 22:59 | מאת: שני

בסוף הכל עבר. הכל תקין היום.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים