ילד עם מחלת חומר לבן שהחלו נימולים אצלו

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/04/2018 | 18:07 | מאת: נחמה

שלום רב בני בן 4 עם CORTEX HYPOMYALINIZATION אבחנה מבדלת מחלה מיטוכונדריאלית. (סובל מטיקים,פרכוסים חלקיים, בריחת שתן וצואה חלקיים, הפרעות בליעה, ריור, בעיית קצב שבתהליך אבחון) לפני שני לילות התעורר בצרחות ובכי כי מגרד לו הרגע לאט לאט הבנתי כי מדובר בנימול היות והזזת הרגל כאבה לו ומסאז שחרר את הכאב. במהלך היום היו לו עוד שני מקרים של נימול. מעבר לכך אתמול בערב היתה לו בריחת שתן כאשר הפעם לא היה מודע לכך ולא חש שהוא רטוב מעבר לכך הייתי צריכה להוכיח לו שנרטב כדי שיסכים שאחליף לו (עד כה כל פעם שברח לו היה נלחץ ומבקש שנחליף לו מהר). האם הנימולים ואי התחושה של בריחת השתן והרטיבות הינם תוצר ממצבו הנוירולוגי והאם יש צורך לזרז את הייעוץ הנוירולוגי או אינם קשורים לכך?

נחמה שלום, תלונה חדשה של נימול ו/או כאב ו/או חוסר תחושה בשל בריחת שתן מחייבות בירור מיידי. אם התלונות חלפו אז אין מה להילחץ, אבל אם הן עדיין קיימות אז אתם צריכים לפנות מחר לנוירולוג שמכיר אתכם טוב. בברכה

28/04/2018 | 22:03 | מאת: נחמה

תודה רבה על ההתייחסות המהירה מחר אשוחח עימם

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים