ריור אצל ילדים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

רפואת ילדים: מדריך לילדי הגן

ילדים עד גיל 3, שהולכים לגן, חולים יותר מילדים שגדלים בבית. מתי אם כן מומלץ לשלוח את הילד למעון? "שיהיה בשעה טובה, הילד הולך כבר למעון או לגן. ביקרתם בהמון גנים, דיברתם עם גננות, שמעתם המון הבטחות - על בטיחות המבנה, הכשרת הצוות, התוכנית הלימודית וחוגי ההעשרה, כמובן. אך האם בדקתם אלו כללי היגיינה נהוגים במעון, והאם שאלתם מהי המדיניות לגבי ילדים המגיעים לגן חולים?", שואלת ד"ר לירון בורנשטיין-לוין, מתמחה ברפואת ילדים, בקריה הרפואית רמב"ם."כולנו אוהבות את ילדינו הרכים וכולנו מבטיחות שלא נעשה זאת לעולם, אלא שבשעת בוקר כשהילד מתעורר עם חום, בגלל המצוקה והצורך למהר לעבודה, ובאין פיתרון של סבתא ומטפלת - נר אקמול הופך לפיתרון, הילד נשלח חיש מהר לגן, ומכאן הכל מתחיל..."."הורים צריכים להיות מודעים לכך, שבכל מקום בו נמצאים יותר משישה ילדים, כמו מעונות, גנים או משפחתונים, הילדים חשופים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לריור אצל ילדים

בעיות שיניים בתינוקות ובילדים - תמונת המחשה
בעיות שיניים בתינוקות ובילדים ילדים רבים מפחדים מרופאי שיניים - ולמען האמת, גם לא מעט מבוגרים חוששים לצאת בשן ועין......
ללמוד עוד על ריור אצל ילדים
שיתוק מוחין: בוטוקס נגד ריור מוגבר-תמונה

ילדים חולי CP (שיתוק מוחין) סובלים מריור מוגבר קבוע, הגורם...

מאת: ד"ר משה...
17/05/2017
רפואת ילדים: מדריך לילדי הגן-תמונה

ילדים עד גיל 3, שהולכים לגן, חולים יותר מילדים שגדלים בבית....

מאת: ענת זיו
03/12/2008
 הפרעות אכילה: ההיבט הגסטרואנטרולוגי-תמונה

הפרעות אכילה בגיל הרך אופייניות לתינוקות ולפעוטות האוכלים...

מאת: עקיבא פרדקין
28/10/2013
תרופות פסיכיאטריות: הגישה במזרח-תמונה

הן פותרות מצבים קשים של פסיכוזה ומאניה-דיפרסיה, אבל האם...

מאת: אתר תמורות
06/02/2007
אולי יענין אותך לדעת...
אנגיוגרפיה פלואורסנטית - תמונה
אנגיוגרפיה פלואורסנטית
אנגיוגרפיה פלואורסנטית מבוצעת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לריור אצל ילדים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ריור אצל ילדים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לבתי בת השנה ועשרה חודשים יש כבר מזה זמן רב פריחה אדמומית סביב הפה, רופא הילדים ייחס זאת לפטריה כתוצאה מלחות בגלל ההנקה, ריור וכו. ונתן לנו דרמקומבין למריחה בכל פעם שהפריחה מופיעה. אכן המשחה מאד יעילה ואנחנו מטפלים בה עם המשחה הזו כבר בסביבות השנה וכל שבועיים בערך עושים הפסקה ( בגלל שמכיל סטרואידים) אבל ברגע שמפסיקים עם הדרמקומבין הפריחה מיד מופיע שוב לאחר יומיים. מה עושים? אנחנו לא אוהבים למרוח לילדה סטרואידים כל כך הרבה זמן אבל מצד שני המשחה אכן יעילה. אנא עצה.. בברכה.

צירפתי גם תמונה מהבוקר, אחרי 3 ימים שהפסקנו עם הדרמקומבין.

תמונה

שלום, תפרחת סביב הפה קשורה לעיתים להפרשות ריריות וסוג פטריה בשם קנדידה . דרמקומבין מכיל ניסטטין נגד הפטרת אך מכיל גם סטרואידים. שימוש ממושך עשוי גם הוא לגרם לאודם סביב הפה. ממליצה לאחר שבוע לטפל בתכשיר בשם ציקלפט או ציקלפלסט המשקמים את העור ומקלים על גירוי . בהצלחה!

שלום רב בני בן 4 עם CORTEX HYPOMYALINIZATION אבחנה מבדלת מחלה מיטוכונדריאלית. (סובל מטיקים,פרכוסים חלקיים, בריחת שתן וצואה חלקיים, הפרעות בליעה, ריור, בעיית קצב שבתהליך אבחון) לפני שני לילות התעורר בצרחות ובכי כי מגרד לו הרגע לאט לאט הבנתי כי מדובר בנימול היות והזזת הרגל כאבה לו ומסאז שחרר את הכאב. במהלך היום היו לו עוד שני מקרים של נימול. מעבר לכך אתמול בערב היתה לו בריחת שתן כאשר הפעם לא היה מודע לכך ולא חש שהוא רטוב מעבר לכך הייתי צריכה להוכיח לו שנרטב כדי שיסכים שאחליף לו (עד כה כל פעם שברח לו היה נלחץ ומבקש שנחליף לו מהר). האם הנימולים ואי התחושה של בריחת השתן והרטיבות הינם תוצר ממצבו הנוירולוגי והאם יש צורך לזרז את הייעוץ הנוירולוגי או אינם קשורים לכך?

נחמה שלום, תלונה חדשה של נימול ו/או כאב ו/או חוסר תחושה בשל בריחת שתן מחייבות בירור מיידי. אם התלונות חלפו אז אין מה להילחץ, אבל אם הן עדיין קיימות אז אתם צריכים לפנות מחר לנוירולוג שמכיר אתכם טוב. בברכה

תודה רבה על ההתייחסות המהירה מחר אשוחח עימם

שלום רב, בני בן 3, יליד שבוע 34, מרייר המון אך לא כל הזמן באותה העצימות (כעת מרייר המון ללא הפסקה, מניחה כי הוא קצת מצונן). למעט זה לא סובל מדלקות אוזניים. או נזלת כרונית. רופא אאג קבע לפי צילום כי כרית האדנואידים עם לחץ על עמודות האוויר, מעט נוזלים, שקדים לא מוגדלים וחיך תקין, מסקנותיו היו כי יש לשקול כריתת אנדנואידים. קלינאית שהופננו ממנו- לא התרשמה, והמליצה על מעקב אאג. בדיקת שמיעה העלתה שמיעה בתחום הנורמה. אנו רוצים מאוד לסייע לו, הוא הגיע לגיל שילדים מעירים לו על כך. מהן דרכי הפעולה עליהן היית ממליץ? האם בהכרח ניתוח יפתור זאת? האם יש דרכים אחרות? תודה רבה,

שלום רב כלל לא בטוח שניתוח לכריתת האדנואיד יעזור גם בריור. יכולות להיות עוד סיבות מגוונות שיתרמו. קלינאית התקשורת יכולה לעזור באבחון הסיבה וגם המליץ על דרכי פעולה. ניתוח מוצדק כאשר יש תסמינים נוספים דוגמת חסימה אפית נזלת ממושכת נחירות ועוד. דר גורדין

אני סובל כ-14 שנה מנזלת כרונית בעיקר מנחיר ימני ולחה בגרון בצד הימני של הלוע. לא אובחנה סיבה לאלרגיה למרות כל הבדיקות. שני ניתוחים בקונכיות האף לא פתרו את הבעייה ורק מנעו תחושת חנק שהיתה לעתים בעבר. ניתוח להסטת בלוטות רוק תת לסתיות לצנור העיכול לא סייע במאומה לבטול ריור היתר או הרוק. עקב כך נראה לי שמדובר בנזלת אחורית מהנחיר למרות שהמומחים לא הגיעו למסקנה הזאת. האם יש דרך לבצע אבחנה מדוייקת של הבעייה? ההתייחסות של רופאי א.א.ג. לעניין האבחנה נראית לי לא מספקת . בשלב זה דרושה לי אבחנה נכונה. אין טעם בטיפול נוסף או ניתוח ללא אבחנה.בדיקת בלוטות במעבדה הראתה שהבלוטות בפה תקינות. לכן נראה שהבעייה היא נזילה מהנחיר של "נזלת אחורית".

לשם אבחנה עליך לעבור בדיקה מעמיקה. פנה לאא"ג מומחה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מה זה בדיקה מעמיקה?

פירושה של בדיקה מעמיקה הוא לגשת לרופא עם כל המסמכים וכל ההדמיות שבוצעו, לבצע הערכה מחודשת של מצבך, לבצע בדיקה מקיפה כולל בדיקה אנדוסקופית, להחליט על צורך בהדמיה נוספת ולהגיע לאבחנה עם המלצה לפיתרון. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570