טיקים אצל בן 7 מה עושים?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/03/2018 | 16:21 | מאת: דין

דר' שלום רב, לפני שנה בערך הופיעו אצל הבן שלי טיקים של מיצמוץ והזזה של הראש זה היה למשך חודשיים שלוש ואז נעלם ל 4 חודשים ואחכ חזר שוב לחודש ונעלם שוב לכמה חודשים. היום לאחר שבעה חודשים מהתיק האחרון הופיע טיק חדש קול של נהמה האם זה אומר שיש לו טיקים כרוניים או תסמונת טורט? ומה אפשר לעשות? בברכה,

דין שלום, טיק יכול להיות מוטורי (כלומר יתבטא בתנועה, כגון מצמוץ, הנעת פה או יד וכו')) או ווקאלי (כלומר יתבטא בקול, כגון נהמה, כחכוח, שיעול וכו'). המהלך הטבעי של טיקים מוטורים או ווקאליים יכול להיות במספר צורות: 1. הטיק יימשך תקופה מסוימת, ואז יחלוף ולא יחזור. 2. הטיק יחלוף, ולאחר תקופה יחזור. 3. הטיק יישאר קבוע ולא יחלוף. 4. הטיק יחלוף, ולאחר תקופה יופיע טיק אחר במקומו. בהגדרה, קריטריון הכרחי לתסמונת טורט הוא, שלא יהיו מעל 3 חודשים ללא טיקים. כך שלפי הקריטריונים היבשים, לבנך אין טורט כי עברו 4 חודשים. אך זה לא משנה אם יש לו או אין לו טורט: יש לו טיקים, וחשוב לברר אם יש לו קשיים שעלולים להתלוות לטיקים, כגון קשיי למידה, חרדה, עצב, הפרעת קשב ועוד. אני ממליצה לא להעיר לו בכלל על הטיקים ולא לבקש שיפסיק, כי הוא לא יכול. במקביל, קבעו תור להערכה אצל נוירולוג ילדים. לא דחוף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים