פענוח בדיקת EEG לבני בן השנה ו 8 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/07/2017 | 05:44 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, עכב עיכוב התפתחותי שפתי ( דיבור והבנת שפה/הוראות) ו מוטוריקה עדינה , הופנתי ע״י הנוירולוג של בני לבדיקת eeg . אני במעכב נוירולוגי עקב לידה טראומטית , הבן שלי נולד עם חמצת מטאבולית 6.9 והלידה הוגדרה כארוע היפוקסי איסכמי. נולד עם אפגר 6 בדקה ה1 ואפגר 8 בדקה 5 . אשמח לחוות דעתך על ממצאי הEEG שכן התור שלי לנוירולוג שמטפל בבני אינו בזמן הקרוב ואני מאוד מוטרדת בלשון המעטה, רציתי לפנות באופן פרטי אבל נאמר שעדיף שאני אגש לאותו הד״ר שמטפל בו. בני חייכן, פעלתן מאוד, מחבר הברות , ותקשורתי במידה סבירה . מוטוריקה גסה תקינה. להלן התוצאות : Dysrhythmia grade 2,right temporal תרשים שינה מושרית לאחר מתן 300 מ״ג טריכלונם. נרשמה פעילות שינה רציפה , סימטרית, פולימורפית וסינכרונית 7-5 לשניה מעורבת בפעילות 1-3 לשניה עם אסימטריה משתנה והדגשה משתנה, רושם שיותר מודגש טמפורלי מימין. נרשמו כישורי שינה, גלי v , וגלי o סימטריים , אשר היו סינכרוניים ואסינכרוניים. ללא הפעלה פתולוגית בהבהובי אור. אק״ג סדיר. לסיכום : תרשים שינה מושרית החורג מגדר התקין לגיל הנבדק עקב האטה מוקדית קלה עד בינונית בלתי רצפיה בשינה באזור הטמפורלי הימני, אשר יכול להתאים להפרעה מוקדית בפעילות המוחית , אך יכול להיות בלתי ספציפי( לתיאום קליני ודימותי לפי הצורך) לא נרשמה פעילות אפילפטיפומרית . הילד פיזית עפי טיפת חלב באחוזון ה99 בכל הפרמטרים. אוכל טוב . שינת לילה לא רציפה מתעורר בין3-4 פעמים לבקבוק . אשמח אם תוכלי לעזור לי בהקדם בפענוח הבדיקה עד שאוכל להגיע לנוירולוג שמטפל בבני . תודה רבה

שלום, בתרשים האא"ג לא נראתה פעילות חשמלית של אפילפסיה. עם זאת, מתוארת פעילות איטית באזורים שונים, שמודגשת באזור הטמפורלי מימין. לא בטוח שיש משמעות לממצא הזה, אך דרושה התאמה (קורלציה) בין הממצא באא"ג לבין הקליניקה של הילד (כלומר, מדוע בוצע האא"ג מלכתחילה) ולממצאים בהדמיית המוח (אולטרהסאונד או MR). למה לא שלחת את תשובת האא"ג לנוירולוג שלכם? בברכה

24/07/2017 | 01:20 | מאת: אמא דואגת

תודה רבה לך . שלחתי את תוצאות הבדיקה כבר לפני 10 ימים לנוירולוג שמטפל בו באיכילוב עד היום לאחר פניות חוזרות בנדון לא קיבלתי מענה...

רק בריאות!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים