האם דכאון אחרי לידה?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

20/03/2011 | 15:19 | מאת: אמא עצובה

שלום דר' שרון. אני בת 38 אמא לשתי בנות קטנות: בת 1.5 ש' ובת חודשיים וחצי. בשל השינויים הרבים שעבררו חיי בשנתיים האחרונות (2 הריונות צפופים למדי) חשבתי שלוקח לי זמן להסתגל למצב החדש ובגלל זה אני במרה שחורה חלק גדול מהזמן, אך לפתע עלה על דעתי שאולי אני סובלת מדכאון אחרי לידה. איך אפשר לדעת? בגדול,אוכל לספר כי אין כל סיבה אובייקטיבית לתחושותי הרעות, אך אני איני חשה מאושרת כלל, אני חסרת אנרגיות,אוכלת ללא הכרה,עליתי כ35 ק"ג ואינני מצליחה להפסיק את התקפי הזלילה (בעיקר ממתקים),אני עייפה רב הזמן,למרות שישנה בלילות לא רע יחסית,ובעיקר מרגישה תסכול וחוסר אהבה עצמית. יש לי קושי ביצירת קשר רגשי עם בתי שנולדה לא מזמן, כמובן שיש לי לא מעט רגשות אששמה על כך, ושוב, אינני יודעת אם זה משהו נורמטיבי בגידול ילד שני או שמשהו השתבש,בהתייעצות עם בן זוגי,הוא חושב שאני מגזימה ומסבכת ושהקשר עם הקטנה יתפתח באופן טבעי לאט לאט. באופן כללי אני מרגישה מן רדידות וחוסר בניצוץ ובשמחת חיים שאיפיינו אותי קודם לכן,אני שמה לב שיש לי דבור פנימי שלילי רב הזמן בעיקר סביב המשקל המטורף שהגעתי אליו וחוסר השליטה שאני חווה סביב השוקולד. בבקשה עזרתך..מה את חושבת? בתודה מראש אמא עצובה

שלום רב, את מתארת סמפטומים אופיינים של דיכאון אחרי לידה. עצבות, חוסר הנאה, רגשות אשמה, ערך עצמי נמוך, שינוי בתאבון ועלייה במשקל, עייפות, חוסר אנרגיות וקושי להתחבר לתינוקת. אני מציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי. יש אפשרות לקבל טיפול פסיכולוגי ממוקד בדיכאון אחרי לידה - טיפול קוגניטיבי התנהגותי או בין אישי או לחילופין טיפול תרופתי. יעילות הטיפולים דומה במקרים של דיכאון קל-בינוני. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה