דכאון 10 חודשים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

04/02/2020 | 22:11 | מאת: ליאורה

הי. לפני 10 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה אחרי 3 בנים. חיכיתי לה מאוד וההיריון לווה בחששות רבים עד שנולדה. כשנולדה הייתי מאושרת שבוע, ואז החלו פחדים איומים. הייתי בטוחה שמשהו לא תקין. רצתי איתה לבדיקות מיותרות, התבוננתי בה ישנה, קראתי המון באינטרנט ופיתחתי חרדה ועייפות שאין להם שום בסיס. לאחר חודשיים בערך עברה לחלוטין השמחה, תפקדתי בבית על אוטומט: לקחת לגנים ובי"ס, להכין לאכול, מקלחות, כביסות, טיפול בילדה וכל יום חיכיתי שיעבור עוד יום. בעלי טען שהחזרה לעבודה תיטיב עימי היות ואני אדם פעיל. אכן בתום חצי שנה חזרתי , ולצערי התחושה לא השתנתה, להפך. נעלמה תחושת המסוגלות שהיתה לי קודם בתפקיד, חזרו החרדות גם על הילדה וגם בתחומים נוספים בחיים. פניתי לקבלת יעוץ וניתן לי ציפרלקס אותו נטלתי 3 חודשים. ישנתי ממש רע , סבלתי מסיוטים והייתי מתעוררת וחווה נדודי שינה. בימים הסתובבתי חסרת תחושה , וכשתמו 3 החודשים עדיין הרגשתי רע. אני חוששת שאני בדיכאון ולא רואה לצערי את סיומו. אני כבר לא יוצאת עם חברות, לא נהנית מדברים שתמיד נהניתי מהם, ופועלת על אוטומט.מה גם שאני מרוסקת בפנים...האם עדיין יכול להיות שמדובר בדכאון אחרי לידה אחרי כ"כ הרבה זמן? או שמשהו אחר לא בסדר איתי?

ליאורה שלום, אני מאוד מצטערת לשמוע על החוויה הקשה שאת עוברת תקופה כל כך ארוכה. ראשית דיכאון אחרי לידה מתחיל בשנה הראשונה שאחרי הלידה אך עלול להמשיך זמן רב אם לא מטופל כראוי. שנית לפי התיאור שלך ייתכן שמה שהתחיל את המצב הרגשי הקשה הוא חרדה (או הפרעה טורדנית כפייתית). כאשר קיימת חרדה כל כך עוצמתית הרבה פעמים מתפתח דיכאון שהוא תגובתי למצב של החרדה. דיכאון זה יכול לחלוף כשהחרדה מטופלת. אם מצב החרדה עדיין נמשך עכשיו במקביל לדיכאון, כדאי לטפל בזה. אני מציעה לך להגיע לייעוץ אצל איש מקצוע שהמומחיות שלו היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי לברר באיזו חרדה מדובר וכיצד לטפל. קיימים טיפולים יעילים מאוד לכל החרדות וכן להפרעה טורדנית כפייתית. בנוסף אם את מטופלת תרופתית בדיכאון וקיימת גם חרדה או הפרעה טורדנית כפייתית במקביל, כדאי לבדוק אם הטיפול והמינון מתאימים. את יכולה לקרוא באתר שלי על סוגי החרדות אחרי לידה. www.drsharon.co.il בהצלחה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה