הפרעה טורדנית כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/08/2012 | 00:20 | מאת: שושי

שלום שרון! יש לי ילדה שסובלת מהפרעה טורדנית כפייתית הבאה לידי ביטוי במחשבות טורדניות :פגיעה עצמית, או באחרים. מחשבות שעשתה משהו בעבר והיא מפחדת על כך, למרות שהיא לא זוכרת. היא הובחנה ע"י פסיכיאטר וזה נתן לה טיפול תרופתי בשם רסיטל. מזה מס' שבועות חזרו לה המחשבות והם באות בתדירות של יום יום או מס' פעמים ביום. כגון: ניסיון לפגוע בעצמה או באחרים או שמע פגעה והיא לא זוכרת. לפני כחודש התחלנו טיפול הומופאטי, אני לא רואה שום שינוי במצב, האים יש לך מושג כלשהו בהומופטיה, והאים כדאי להמשיך ולחכות אולי תיהיינה תוצאות בטווח הקרוב. אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

היי שושי, קודם כל, כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולדווח לו על השינוי במצב הנפשי. הוא יכול לערוך שינויים בטיפול התרופתי, כך שהטיפול יוכל לסייע לבתך יותר ממה שהוא מסייע לה כעת. שנית, לטיפול הומיאופתי ב- OCD אין תמיכה מחקרית מספקת, ולכן הוא אינו ידוע כאחד הטיפולים היעילים או המומלצים. לדעתי, כדאי להיעזר יותר בפסיכיאטר ואף לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, מאחר שמדובר בשני הטיפולים היעילים ביותר עבור בעיה זו. הטיפולים האלה יעילים אף יותר כאשר הם מתבצעים במשולב, מאחר שמדובר בטיפולים משלימים, שתורמים זה ליעילותו של זה. טיפול קוגניטיבי התנהגותי מצריך עבודה קשה ומוטיבציה רבה מצד המטופל וגם מצד משפחתו, בעיקר כשמדובר בילדים- אולם התוצאה בהחלט שווה את המאמץ. עדיף לטפל בגיל צעיר ככל האפשר, כדי להוריד את הסיכוי לבעיות נוספות בעתיד. בהצלחה!

07/08/2012 | 00:08 | מאת: שושי

אז את כן ממליצה להמשיך את הטיפול אצל ההומופאט או להפסיק בשלב זה ולעבור לטיפול cbt, המטרה שלי היא בעצם להפסיק את הטיפול התרופתי הכימי ולעבור לטיפול טבעי ללא תופעות לוואי. הוסבר לי שבטיפול טבעי יש לו הצלחות רבות בתחום הנפשי, וזה רק עניין של זמן עד שזה מתחיל לעבוד. ממה שהבנתי מימך הוא בעצם לשלב את הטיפול ההומופאטי והכימי יחד?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית