אוסידי שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/12/2020 | 23:15 | מאת: דנה

שלום שרון, ותודה על המענה והעזרה שלך. הפסקתי בהדרגה עם תרופות שלא התאימו, ומצב האוסידי קשה. בקרוב יש תור לפסיכיאטר שאמור להמליץ לגבי תרופה... אני לא יודעת מה לעשות, הספקות קשים לגבי פעולות פשוטות, לא בטוחה במה עושה, או אומרת, דמיונות האם פגעתי/ נפגעתי, קושי בקבלת החלטה. עכשיו גם מפחדת מתרופות ולא יודעת מה לעשות. הייתה איזה כתבה היום בחדשות של סחר לא חוקי בתרופות פסיכיאטריות, כמו ציפרלקס, קלונקס... ועכשיו מפחדת מזה, מה זה סם? מה אם זה יגרום לאיבוד שליטה. מנסה להסביר שזה לא קשור, אבל מה אעשה כשרופא ירשום לי תרופה לאוסידי?

היי דנה, כשיש מחשבות טורדניות או ספקות, הדבר הכי נכון ויעיל לעשות הוא להמשיך כרגיל, כאילו הספק לא קיים, ולא להסס בפעולותייך. אם את חוששת מלקיחת תרופות בגלל דברים שקראת באינטרנט או ראית בתקשורת, עדיף פשוט לבצע את הפעולה של נטילת התרופה בלי לחשוב יותר מדי, ולסמוך על הרופאים. כל דבר שאת רואה בתקשורת עלול לאבד פרופורציות ולהפחיד אותך בלי כל קשר למציאות, רק בגלל פרשנות קטסטרופלית. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית