אבודה ממש, מפחדת, וחוששת...

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/11/2020 | 16:47 | מאת: חן

שלום רב החזירו לי עובר בשיטת ivf הפריה חוץ גופית. ויש לי מחשבות שזה לא עובר שלי. אני במצב ממש ממש לא טוב. מתחילה בעוד שבוע טיפול בפסיכותרפיה cbt. אני יכולה יום שלם לא לחשוב על זה ממש כמחשבה. אבל זה תמיד איפשהוא מרחף לי במחשבות. הפחד קיים ולא משחרר!! העניין עושה לי לחץ וממש פוגע לי במצב הרוח. אני יכולה לבכות פתאום. מפחדת שזה יפגע בעובר שלי. מה אני אמורה לעשות?

היי חן, שיהיה בשעה טובה. קודם כל, אין לך מה לחשוש שמצבי רוח ובכי מרובה יפגעו בעובר. נשים רבות סובלות מזה במהלך ההריון, וזו תופעה טבעית שהיא גם תוצאה של הורמונים. זה מצוין שאת מתחילה טיפול CBT. המטרה של הטיפול היא ללמד אותך לקבל את המחשבה, ולהיות "בסדר" עם העובדה שהיא שם. כמו כן, לא לקבל שום אישורים לגבי המחשבה (שהם בעצם טקסים), ולהניח לה כמו שהיא. אם לא פועלים כתוצאה מהמחשבה, ממשיכים את החיים רגיל ואפילו מנסים ליהנות מהם, היא נשארת ברקע עד שהמוח מאבד בה עניין. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית