קבלה של ה ocd כחלק מהחיים שלי.....

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/11/2020 | 14:41 | מאת: ליטל

היי דר שרון כל החיים אני סובלת מפחדים, ממחשבות אובסיסיביות, מכל מיני דברים כאלה ואחרים. אני מאוד משתדלת לקבל את הocd שלי יודעת מאיפה הוא מגיע. למה הוא מגיע.... יודעת שהוא קיים אצלי מאז ומתמיד. האם כל הדברים מועילים להתמודדות שלי מולו? יחד עם כל זה, הוא מאוד מטריד אותי. המחשבות שלי לגמרי יכולות להוציא אותי מאיזון מטורף. ולשבש לי את היום. האם את חושבת שזה שיש לי הבנה בסיסית שזו אני, שאלה המחשבות שלי- האם זה משהו שיכול להקל על אובססיה שלי? האם את באמת מאמינה שזה יכול לעבור מתישהוא? אני עדיין בחיפושים אחר מטפלת cbt באיזורי.. עד אז מנסה להישאר אופטימית שזה יעבור ואדע להתגבר על זה זה החלום שלי!!! תודה מראש ליטל

היי ליטל, אני מבינה שהמחשבות מאוד מטרידות אותך ומשבשות לך את חיי היום יום. עצם ההבנה שהמחשבות הן חלק ממך וחלק מהליך החשיבה הרגיל שלך, יכול לעזור, אבל זה רק צעד ראשון בדרך לקבלה. קבלה אמיתית היא גם ברמה עמוקה יותר, השלמה עם הופעתן של כל מיני מחשבות, לימוד איך לחיות עם החרדה והשלמה עם עצמך כמו שאת. חלק מהקבלה הוא לא "לחכות שזה יעבור", כי זה סותר את תהליך הקבלה. רק עצם ההמתנה הזו שהמחשבות יעברו יכול לעכב ולשבש. כשמקבלים את העובדה שהן פשוט שם, ויכולות לצוץ מדי פעם, זה הרבה פחות מטריד ובשלב מסוים זה לא הופך ל-OCD (לא עונה על הקריטריונים להפרעה, גם אם מופיעות מחשבות). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית