תודה רבה שרון האם מדובר בדעות לגיטימיות ולהפסיק?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/11/2020 | 10:49 | מאת: שיר

שרון תודה רבה על הכל את באמת מדהימה ועוזרת פה לכל כך הרבה אנשים לגבי התשובה הקודמת שרשמת לי, את כלכך צודקת אני גם מרגישה שפיתחתי תלות בלספר לבן זוג שלי כל דבר שאני חושבת עליו כי אני מרגישה עמוק בתוך הלב שלי שזה לא בסדר להסתיר דברים כאלה עד עכשיו כי זה בגידה אם אני חושבת על גברים או דברים מגעילים כלפיו אבל זה החמיר כי זה קשה לשמור בלב ואני צריכה להיות ממש חזקה כי המחשבות שלי אויבות בן זוג שלי אמר לי שאם אשתף אותו עוד פעם הוא יפרד כי זה כואב לו לשמוע דברים כאלה שרון אני מתמודדת עם מציאות איומה והחלטתי בכל כוחי ללכת לקבן דרך הצבא ולהתחיל טיפולים אפילו אזרחיים אני קצת מפחדת מכדורים שאני חלילה אתמכר.. אבל כנראה שזה הפיתרון לצערי בן זוגי אומר לי שזה הדעות שלי ולא מדובר בהפרעה אתמול טיילנו הסתכלתי במראה איתו ופתאום היה נראה לי מוזר שאנחנו ביחד בגלל שהוא גדול ממני הסתכלתי לו על הציפורניים ובגלל שהוא גדול ממני אמרתי שזה מזכיר את אבא שלי גם אם מבחינה מינית אז מרגישב מוזר או מגעיל או בוחנת או מרגישה ילדה ומדמיינת את אבא שלי פתאום מחשבות על להיפרד ואני כלכך אוהבת אותו ואני במועקה האם בן זוג שלי צודק שזה דעות? אני כלכך נתקעת עליהם אבל זה עובר לי המון בראש אפשר לדעת מאיזה מקום זה נובע המחשבות שלי למה אני חושבת ככה האם להיפרד?? אני לא מסוגלת לוותר עליו איך אפשר לדעת אם זה או סידי או מחשבות לגיטימיות? זה מחרפן אני מתה לספר לו אבל שותקת מרגישה כאילו זה בגידה למה לעזעזאל מבחינכ מינית אני צריכה לחשוב כאילו להיגעל מבחינת מראה שזה לא נראה לי לא להימשך להרגיש מוזר ולקפוא ומחשבות מציקות? אני מתה על הבן אדם וזה מתוך הבחירה שלי למה אני צריכה להסתכל במראה ולהרגיש לי מוזר ושאני ילדה ולהרגיש ילדה גם מבחינה מינית ולדמיין את אבא שלי בגלל שהור גדול ממני זה באמת הדעות שלי?? איך לדעת? אני מרגישה כלכך רע!!! איך להפסיק לדמיין דברים כאלו ולחשוב?? זה כלכך מפריע לקשר אני יכולה לשבת איתו באוטו םתאום הוא זר לי כבר לר מצחיק אותי ולמרות המחשבות אני מחבקת ומנשקת כדי להוכיח לעצמי מה לעשות??? כי זה נורא חולני לחשוב כך..

היי שיר, יופי שהחלטת לטפל בעצמך וללכת לקב"ן. לדעתי בהחלט כדאי לקבל טיפול מחוץ לצבא, שכן בצבא אין CBT ואין כלים להתמודד עם הפרעות מסוג זה (לפחות ככל הידוע לי). לגבי שאר השאלות שלך, הן שוב בקשות אישור, וכדאי להפסיק. עצם העובדה ששמירת המחשבות הללו לעצמך מרגישה לך כמו "בגידה", רק מחזקת את מה שאמרתי לגבי "טקסי וידוי" למיניהם, שהם מאוד הרסניים. בבקשה תשתדלי לא להקשיב לאף אחד שאינו איש מקצוע. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected] לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית