מחשבות אלימות ומאיימות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/10/2020 | 16:59 | מאת: גלוריה

אני שמה לב שבזמן האחרון אני מאוד מתחרטת על המחשבות שלי מחשבות שכביכול נראות "הגיוניות" בראש ושאני באמת חושבת אותם ומסכימה מתחרטת נורא יש לי מחשבות אלימות ומאיימות אני גם לא יודעת אם זה גם קשור להפרעה שלי של או סי די כמובן ואם גם לזה צריך את הטיפול שאמרת אני חושבת שאני חומרית נורא ממה שאני יודעת בן זוג שלי כנראה רוצה להציע לי ואני לא מפסיקה לחשוב מחשבות מגעילות שאני מרגישה כלכך חומרית ומגעילה והלוואי והם לא היו עולות לראש אבל זה מצטייר כמה שאני באמת רוצה נגיד אני רואה הרבה גברים שמציעים לנשים שלהם טבעת גדולה ואני אומרת לעצמי אם בן זוגי יקנה לי משהו פשוט אני לא רוצה ובטוח אני אתבאס ונתקעת שעות האם הטבעת תיהיה קטנה ולא אוהב וכאלה ואני שעה מנסה להכניס לי לראש שזה לא משנה והעיקר שזה מאהבה גם אפילו משהו פשוט ואני לא בן אדם כזה ובכלל לא מגיע לי כי זה מוגזם ואני מפחדת מהמחשבה שאני אתבאס כשאראה משהו שאני לא רוצה ומרגישה מצפון רב אני לא יודעת מאיזה מקום זה נובע והלוואי שהייתי יודעת זה מאוד מעניין אותי הפחד שלי שאני באמת חומרית ואם הוא יביא לי משהו אתבאס ואעשה פרצופים המחשבה אןכלת אותי כי אני אוהבת אותו ובאמת שזה הכי לא חשוב בעולם ואם זה באמת מה שמעניין אותי אני רוצה לציין שאני אוהבת אותו העיקר שיציע מצידי גם טבעת בשקל כי לאהבה אין מחיר מבחינתי ואני אוהבת אותו אבל למה באותו רגע זה נראה לי שאני באמת מסכימה שאני אכעס אם לא יביא לי ולמה לכולם כן ולי לא וזה מנ שמעניין אותי ולא האהבה בינינו שהיא גדולה ועצומה ושאני מקנאה בבחורות כאלה פשוט המחשבה נתקעה לי שעות שאני רוצה משהו גדול ואם לא אני אתבאס ולא רוצה ואז אני משכנעת את עצמי שזה לא באמת מה שבאלי כי אני אוהבת אותו ועדיף לי שלא יהיה כלום או שיציע כדי שלא אתבאס על טבעת או משהו וזה באמת לא חשוב העיקר שנחיה ביחד ונאהב אחד את השני האם זה תקין לדעתך? שאני משכנעת את עצמי ? גם זה מגעיל אותי הרי מזה משנה זה אמור לרגש אותי למה אני רוצה שמצידי לא יהיה כלום כדי שלא אתבאס על טבעת מסוימת מה זה משנה אני באמת משתגעת מהמחשבות.. העיקר שיהיה לנו טוב אני רוצה לדעת את המקור של הבעיה שלי אם זה או סי די או משהו אחר או האם מחשבות לגיטימיות?? הפחד שלי מחשבות לגיטימיות כי קיים מצפון בי ואני לא מסוגלת לחשוב דברים כאלה על בן זוגי ושמעניין אותי מטבעת כלכך ומדבר חומרי זה דוחה.

20/10/2020 | 17:02 | מאת: גלוריה

אני גם אומרת לעצמי הוא תמיד קונה לך ודואג לך בסכומים אז הפעם יהיה פחות זה לא כמו שזוגות דואגים פעם בשנה כי כוא תמיד דואג לי מה הבעיה לא צריך להשקיע בדברים כאלה אני באמת מנסה לשנות את המחשבה וכאילו זה אוכל אותי...

20/10/2020 | 17:05 | מאת: גלוריה

גם בן זוגי אמר לי גלוריה מה מטריד אותך מה קרה אמרתי לו אני מתביישת לספר לך את המחשבות הרגשתי בושה פשוט בושה.

היי גלוריה, אין צורך לשאול לגבי כל מחשבה ומחשבה אם זהו OCD, זה גם סוג של אישור. OCD מתאפיין בעיסוק יתר במחשבות, ניתוח כל מחשבה שעולה לך לראש עד כדי כך שהמחשבות עצמן נתפסות על ידי המוח כסכנה, כמשהו מאיים ולא רצוי. ההבדל בין חרדות אחרות לבין OCD הוא, שאנשים שסובלים מחרדות בדרך כלל פוחדים ממשהו חיצוני, בעוד אנשים שסובלים מ-OCD פוחדים מעצמם, כלומר מההתרחשויות הפנימיות שלהם. אין צורך כמובן בעיסוק היתר הזה במחשבות, הוא מיותר ורק גורם לתחושות שליליות. כשתפסיקי לייחס חשיבות לכל דבר שעובר לך בראש, תהיי במצב טוב יותר. בכל מקרה, אין צורך לשתף את בן הזוג במחשבות הספציפיות (גם כדי לא לתת להן במה), אבל בהחלט אפשר לשתף אותו בכך שאת סובלת מ-OCD. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית