דאגנות יתר ואוסידי.....

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/10/2020 | 19:36 | מאת: חיים כהן

שלום מה ההבדל בין דאגנות יתר, לאוסידי,?? ומה הדרך התמודדות עם כל אחת ואחת מהן??

היי חיים, דאגנות יתר בדרך כלל מתבטאת במחשבות שיש בהן בסיס כלשהו של היגיון. למשל: "מה אם מישהו קרוב אליי ימות? איך אתמודד?" "מה יקרה אם לא אסתדר כלכלית? אם לא אמצא עבודה?" וכו'. מחשבות טורדניות הן בבסיסן נטולות היגיון, ובדרך כלל האדם מודע לכך שאין היגיון במחשבות שלו, ומוטרד מעצם העובדה שהוא חושב אותן. בדרך כלל המחשבות עוסקות בנושאים הקשורים במוסר ובאחריות אישית. למשל: הפחד לעשות משהו אלים, הפחד להפוך למשהו שאתה לא רוצה להיות, לאבד שליטה ברגשות או בהתנהגות שלך, לאבד שליטה על הגוף וכו'. בטיפול בדאגנות יתר בדרך כלל מתייחסים לבסיס ההגיוני של המחשבות, ומנסים למצוא להן מענה הגיוני. לצד זאת, מגבילים את העיסוק במחשבות ומנסים למלא את החיים בתכנים אחרים. את האחרון עושים גם בטיפול ב-OCD, אך למחשבות טורדניות לא מנסים לענות בהיגיון, אלא להיחשף אליהן בצורה שיטתית ולמנוע התנהגויות כפייתיות שנובעות מהן (טקסים). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית