תוך כמה זמן ניתן לראות שיפור במצב?.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/10/2020 | 13:39 | מאת: מאיה

היי דר שרון התחלתח טיפול ב cbt יש לי מחשבות טורדניות אובסיסביות כבר כמה שנים. החלטתי שנמאס לי לסבול ואני חייבת לטפל בעצמי. תוך כמה מפגשים לדעתך כבר אוכל לראות שיפור? אני מנהלת אורח חיים בריא תקין ונורמאלי על פניו. אבל המחשבות לפעמים מנהלות אותי, ופתאום צצות במהלך היום. הדבר עושה לי סטרס ולחץ. ואז אני שוב מרגיעה את עצמי שאלה רק מחשבות.לפעמים אני באמת נרגעת אבל ברוב הזמן זה "נתפס" ולא משחרר אותי. מתפללת שאבריא כבר מהשיגעון הזה! תודה מראש וסופש נעים :)

היי מאיה, בטיפול CBT אפשר לפעמים לראות שיפור כבר אחרי מספר מועט של פגישות. יש מטופלים שמדווחים על שיפור כלשהו כבר אחרי הפגישה השנייה, ולעיתים אפילו הראשונה. בסך הכל, זמן הגיוני להתחיל לראות שיפור הוא אחרי כ-5 פגישות, ואם שום דבר לא משתנה עד הפגישה העשירית, זה אומר דרשני. מה שחשוב הוא, שהמחשבות לא יכתיבו לך את ההתנהגות. המחשבות עצמן הן אינן שיגעון, ואפשר לתת להן להיות שם ככל שירצו. כל עוד את לא נותנת להן להשפיע על התנהגותך, הן לא יכולות לנהל אותך. שיהיה בהצלחה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית