חשוב לי להבין ולדעת... תודה על הפורום הזה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/10/2020 | 11:21 | מאת: רותם

שלום רב דר שרון היקרה. מה שלומך? סוף סוף התחלתי טיפול ב cbt זה ככ משמח אותי וגם מרגיע. במהלך הטיפול המטפלת אמרה שכדי להתגבר על ocd שמאופיין עי מחשבות - זו עבודה מאוד קשה שמצריכה המון עבודה עצמית . אבל היא מאמינה שאצליח וגם אני מקווה. בזכות הפורום הזה ובזכותך הבנתי את הכוח של טיפול בcbt ואני כולי תקוה שזה יצליח וככה אוכל לחזור לחיים נורמאליים נטולי מחשבות טורדניות וחרדות קשות !!!! עכשיו לנושא אחר - בעזרת הטיפול הקודם בפסיכותרפיה הצלחתי להבין מאיפה נובעת החרדה שלי - שזה בעצם פחד שמישהו יפגע בגוף שלי ללא ידיעתי. זאת אומרת שיסממו או ירדימו אותי ויעשו בגופי כרצונם. מנסה להיפטר מהמחשבה הזו בכל פעם שהיא תוקפת. ומנסה תמיד להרגיע את עצמי ולהגיד " שאלה רק מחשבות" זה לפעמים באמת עובד. עכשיו השאלה היא כזו- האם ocd חרדה ומחשבות טורדניות יכולות להתפרץ ככה פתאום בלי שום הכנה באמצע החיים? אני בת 26. וזה פתאום התחיל!! בטיפול פסיכותרפיה הבנו שזה בגלל הפחד הגדול שיש לי על הגוף שלי. מאוד חוששת ושומרת עליו למשל מעולם לא אשב על ספסל ציבורי ברחוב עם מכנס קצר שמא זה יגע בגוף שלי ואוכל להידבק בזיהום שיש על ספסל רחוב. אבל לאט לאט הבנתי שזה יותר עמוק. שהייתי קטנה בת 10 12 בערך אם אנע זוכרת נכון. הייתי משחקת עם השכנה שלי "בחבר וחברה" והיינו מתנשקות באמת ומשחקות. עד היום שאני נזכרת בזה אני נורא נגעלת ממה שעשיתי בתור ילדה. האם לדעתך יש קשר למה שעשיתי בתור ילדה ל ocd שיש לי כיום?? אשמח לתשובה כי אני ממש סומכת על המקצועיות שבך. תודה ורק טוב.

היי רותם, קודם כל, כל הכבוד שפנית לטיפול CBT ושאת מתמסרת לתהליך. צריך אומץ כדי לפנות לטיפול, ואני שמחה שהפורום עזר לך לקבל את ההחלטה הזאת. אני מאמינה שאם תתמידי, תצליחי לחזור לחיים נורמליים כפי שאת רוצה. לשאלותייך, חרדה ומחשבות טורדניות יכולות להתפרץ בכל גיל, אם כי בדרך כלל יש סימנים מקדימים, כמו חרדות או טורדנות "קלה" יותר בשלבים מוקדמים יותר בחיים, ומאפייני אישיות מסוימים - כגון רצון מוגבר בשליטה. עצם העובדה שאת נגעלת ממה שעשית כילדה, מצביע על "מוסריות-יתר" שכנראה יש בך, דבר שקשור מאוד במחשבות טורדניות וב-OCD. עצם האירוע (שהוא טבעי ושכיח) הוא לא מה שמשנה, אלא היחס שלך כלפיו, שמבטא אחת מתכונות האישיות שמהוות "סימן מקדים" למחשבות טורדניות, כפי שתיארתי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית