חרדה שעולה שלב ocd rocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/10/2020 | 12:30 | מאת: שיר

היי שרון אני אחרי הסגר אגש לטיפול מקצועי כי אני לא יכולה לשאת זאת יותר אבל כרגע אני מרגישה שהאובססיה שלי עלתה שלב והעלתה קושי לא יודעת אם זה אמת או שאני באמת מרגישה ככה אתמול ראיתי סרטון של איזה גבר שעשה תרומה ענקית חשבתי בלב ואמרתי עם בן אדם כזה אני צריכה להיות כלכך התחרטתי והצטערתי אני כלכך אוהבת את בן זוג שלי מאז המחשבה הזו בגלל הסרטון שלו לציין שלא מכירה אישית את הבן אדם כלל היה לי דחף להמשיך לראות סרטונים שלו הוא היה נראה טוב לטעמי ואמרתי לעצמי שאני מאוהבת בו שזה אהבה ממבט ראשון וכל מיני שטויות נתקעתי במחשבות שאני אוהבת אותו ובן זוגי אינו קיים ועדיין ישלי דחף לראות סרטונים שלו לציין שאני חושבת על זה כבגידה כדבר נבזי אני נלחמת במחשבות שזה סתם שאני לא באמת אוהבת אותו שזה רק בתוך הראש אני לא יודעת אם זה בתוך הראש כי זה מרגיש כלכך אמיתי אבל אני אוהבת את בן זוגי לא אחליף אותו לעולם יש בו הכל אני מרגישה חרדה מרגישה שהתאהבתי בבן אדם הזה בלי להכיר אותו על סמך כמה סרטונים זה גם לא נראה לי הכי הגיוני שבעולם שתוך שנייה במחשבה שלי אני מוחקת את בן זוגי ועם לבטים קשה לי עם זה נורא אני אמרתי לעצמי בקול אני אוהבת את בן זוגי אהבת נפש אני נלחמת על הזוגיות שרון מה עליי לעשות ?? האם באמת אני התאהבתי בגבר אחר או שזה רק במחשבותיי מרגיש כלכך אמיתי ?? הרי זה לא הגיוני אני אוהבת את בן זוגי ולא יכולה יום בלעדיו זה גורם לי לבכי לדמעות לכעס לעצבים למועקה לכאבים בחזה עצם המחשבה שכאילו בגדתי בכך אין לי מחילה מתה להוציא את ההוא מהמחשבה שלי אבל המחשבות נתקעות בלי הפסקה... אני רוצה שזה יהיה בן זוגי וזהו לא אף אחד אחר אבל כרגע במחשבה שלי זה מישהו אחר וכאילו חבר שלי נעלם ואני וחבר שלי האהבה בינינו חזקה מאוד אני מרגישה נורא מעורפלת ולא יודעת אם המחשבה והרגש אמיתיים או שזה סתם בראש בגלל שכל פעם קופצים לי מחשבות של שטויות אחרות...

08/10/2020 | 00:52 | מאת: סובל

היי, שיר. קודם כל, את יכולה להרגיש בטוחה בפורום הזה, ויפה שאת משתפת. יפה שאת מתארת במדויק מה שאת חווה, כי זה יכול לשחרר אותך מהנטל הנפשי, ומהעומס שאת מרגישה. יש לי טיפ שאולי יעזור. נניח שאת רואה סרטון על מאכל שאת מאוד מאוד אוהבת. האם את מרשה לעצמך לאהוב את המאכל הזה ועדיין את נשארת עם בן זוגך? הרי אין סיבה שתפסיקי לאהוב את בן זוגך רק בגלל שאת אוהבת מאוד את המאכל שראית בסרטון. לכן, הייתי מנסה להתייחס לגבר שבסרטון כמו מאכל שאת מאוד מאוד אוהבת, וזה בסדר. לא להתעלם מהרגש שעולה לך. ועדיין, את ממשיכה להיות נאמנה לבן זוגך. זה הכל עניין של פרשנות. והכי חשוב להרגיש שהמחשבות הן חלק ממך, ואת לא צריכה לחשוש מהן, כי אלה רק מחשבות. כל התחושות על בגידה הן בגדר תחושות בלבד. הסיבה לבכי שלך היא כי את חוששת מהמחשבה שאת בוגדת בחבר שלך, וזה בסדר שהמחשבה שם, אין לך מה להילחם בה. תנסי לקבל אותה, ואז תראי שלא תבכי. מקווה שעזרתי.

08/10/2020 | 00:55 | מאת: שיר

תודה רבה רבה ממש עזרת לי תבורך עוזר לי מאוד !!

היי שיר, השאלה שלך היא בעצם בקשת אישור, ושמתי לב שהיא חוזרת שוב ושוב... האישור ירגיע אותך אולי לזמן קצר, אבל בטווח הארוך הוא רק יזיק, כי המחשבה כמובן תחזור, ואת תפתחי (או שכבר פיתחת) תלות באישורים הללו. במילים אחרות, את שואלת שוב ושוב האם המחשבה נכונה או שזו רק מחשבה טורדנית, מקבלת תשובה שזו מחשבה טורדנית, נרגעת לזמן קצר, ואחר כך המחשבה חוזרת שוב ועמו "מעגל הרשע" של השאלות. לכן, הדבר הטוב ביותר הוא להפסיק לבקש אישורים, ולנסות להפסיק כל עיסוק או דבר שאת עושה סביב המחשבות הללו. ואגב, אפשר להתחיל טיפול בזמן הסגר, יש אישור ממשרד הבריאות להמשיך בטיפולים פסיכולוגיים כרגיל (ומי שחושש יכול גם לקבל טיפול בשיחת וידאו). אז לדעתי, באמת חבל לחכות עם קבלת העזרה כשהיא זמינה לך. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית