אבודה ומתוסכלת ככ..............

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/09/2020 | 06:55 | מאת: ליה

היי שרון כבר כמעט שנה וחצי שאני סוחבת איתי מחשבה אובסיסיבית כפייתית נוראית. זה התחיל לפני שנה פלוס שקיבלתי התקף חרדה בחול והתחילו לרוץ לי סרטים בראש שמישהו הרדים אותי ואנס אותי. הגעתי לטיפול פסיכולוגי בעקבות החרדה הזו שעזרה לי להבין מאיפה החרדה הזו הגיעה. זה הרגיע אותי ונתן לי שקט. אבל עדיין קיימת אצלי חרדה נוראית שלא נותנת לי שקט שהיא בעצם שמישהו נכנס לי לבית בלילות מרדים אותי ואת בעלי ובעזרת סם הרדמה באויר ואני יכולה להיכנס ממנו להיריון. חשוב לציין שאני גר בקומה 10 ויש רק מרפסת אחת של שכנה שחופפת אלינו. אני בטיפולי פוריות וכל חיי כרגע בזה. ולא מספיק שאני סובלת מהעיכוב והקושי להיכנס להיריון. גם החרדה הזו לא מרפה!! אני כבר עייייפה. מצאתי "פיתרון" והוא לא לישון בלילה וככה בעצם לשמור על הגוף שלי מפני הפריצה. אבל זה הצליח לי רק לילה אחד שבאמת נשארתי ערה. אבל שאר הלילות לא הצלחתי להתעורר. אני בחרדות נוראיות שבאמת מישהו יכנס לבית ירסס סם הרדמה באויר יאנוס אותי וההיריון יהיה ממנו! אני ככ סובלת!!!!!!! מרגישה ששום טיפול כבר לא יעזור לי אני מטופלת אצל פסיכולוגית וחושבת אולי להתחיל טיפול תרופתי וזהו. מה אני אמורה לעשות כדי להפסיק לחשוב את המחשבה הזו?? האם הפחד הזה יעלם מתישהו?? מרגישה מותשת ואבודה כל כך!!!!!!! תודה ליה

09/09/2020 | 06:57 | מאת: ליה

משהו נוסף מנסה להפסיק להפוך את המחשבות לטקס. מנסה להפסיק לחשוב עליהם וליחס להם חשיבות. לפעמים זה עוזר. וזה קצת משתחרר. אבל הספק הקטן הזה שאולי ההיריון לא יהיה מבעלי מפחידה אותי ככ!!!!!!!

היי ליה, נשמע שאת סובלת מאוד מהמחשבה הטורדנית שלך, ומנסה לעשות הכל כדי שהיא לא תבוא... זה אכן כיוון נכון לנסות להפסיק לעסוק במחשבה, אבל מאוד קשה לעשות זאת בכוחות עצמך. טיפול פסיכולוגי "רגיל" (דינמי), שאני מניחה שאליו הלכת, יכול לעזור לך להבין דברים שעברת בעבר הרחוק שאולי השפיעו על התפתחות הבעיה. עם זאת, הטיפול לא נותן כלים לפתרון ולהתמודדות נכונה עם המחשבות עצמן. הכלים הנכונים ניתנים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), ואני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול כזה. טיפול תרופתי הוא פתרון משני ולא ראשוני. טיפול CBT יכול לתת פתרון מעמיק ואמיתי לבעיה הזו, שניתנת להכחדה. המחשבה יכולה לא להפריע לך יותר כתוצאה מהטיפול, ואם המוח לא יחשוב שהיא "מעניינת" במיוחד, כלומר אינה מפריעה לו, הוא יפסיק לעסוק בה. גם אם היא תצוץ מדי פעם, היא לא תהיה מטרידה, בוודאי לא כמו עכשיו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית