Ocd או משהו אחר? אודה לתשובה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/09/2020 | 14:14 | מאת: שני

צהריים טובים אני בת 39 וסובלת מחרדות וocd אולם מתבטא במחשבות טורדניות כבר המוןן שנים, לא טקסים או דברים אחרים. כל פעם אותה גברת בשינוי אדרת. לדעתי חוויתי מבחינה מחשבתית את כל המחשבות הטורדניות הקיימות. אולם בחודש האחרון עלה לי משהו חדש, לפתע קופצים לי משפטים או מילים לראש שלא קשורים לדבר ומאחר והתחלתי לחשוש מזה, זה תקוע אצלי בראש וחוזר אלי במיוחד בבוקר בעת שאני מתעוררת. האם זה שייך ל או סי די? או חלילה לאיזו מחלת נפש? אודה לתשובתך

היי שני, על פניו זה נשמע לי כמו מחשבות טורדניות. מחשבות טורדניות מונעות מעצם העובדה שאת לא רוצה לחשוב אותן. לכן, הן חוזרות על עצמן שוב ושוב. תנסי בכל כוחך, למשל, לא לחשוב על פיל ורוד - על מה את חושבת עכשיו? התשובה לשאלה הזו מתמצתת את הבעיה במשפט אחד... בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

03/09/2020 | 08:55 | מאת: שני

המון תודה שרון.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית