להחזיר נגיעה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/06/2020 | 22:48 | מאת: אבי

שלום רב ,‏ בנינו בן 8 , ‏ סובל מתופעה של "להחזיר נגיעה" ז"א אם נגעו בו ברגל אז הוא חש אי שקט ולחץ עד שהוא מחזיר ‏נגיעה ברגל של זה שנגע בו .‏ כמו כן אם מנשקים אותו או שהוא מנשק אחרים ,זה חייב להיות מספר זוגי של נשיקות .‏ בעל זיכרון חוויתי יותר מהממוצע , חווה סיפורים וסרטים ברמת חוויה גבוהה שיכולה להוביל לפחדים.‏ אנחנו לא יודעים בדיוק לאיזה סוג טיפול לפנות או יותר נכון איזה סוג של הפרעה זאת ,‏ האם אלו תסמינים של ‏OCD‏ ?‏ תודה רבה ‏

היי אבי, זה אכן נשמע כמו סימפטומים כפייתיים, ואולי גם חרדות כלליות יותר. אולם, כדי לאבחן זאת בצורה מדויקת, רצוי לפנות לאיש טיפול שעוסק בכך. הטיפול המומלץ הוא טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). מטפל מנוסה בגישה זו יכול לומר לכם מה לעשות כדי להכחיד את ההתנהגויות הללו אצלו, וכן את הפחדים המוגזמים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

23/06/2020 | 08:05 | מאת: אבי

תודה רבה על התשובה המהירה !!!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית