אוסיד ומחשבות טורדנית סביב סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/06/2020 | 16:17 | מאת: אוסידי גבוהה

היי יש לי אוסידי שקשור לפחד שאני חולה בסכיזופרניה,פרנויה. מאבוד שליטה. מצב פסיכוטי וכו. קראתי כמה דברים שרשמת באתר לגבי טקסים ואישורים. שזה רק מגביר את המחשבות. וזה מה שקורה לי אני כל הזמן צריכה אישור שזה רק אוסידי וחרדות ולא מעבר. והפעם אמרתי שלא אלך שוב לפסיכיאטר. ואז החרדה מתגברת. אני כבר שלושה ימים עם המחשבה הזאת, סחרחורות,בחילות ,חוסר שינה. איך מתגגרת על זה?

שלום לך, בכל פעם שיש דחף לבצע את הטקסים, אכן הדבר הנכון הוא להימנע מהם. זה לא פשוט וגורם לתחושות קשות בהתחלה, אבל בסופו של דבר הן עוברות, והדחף עובר גם הוא. אם את מתמידה בכך, המצב ישתפר מפעם לפעם, בכל פעם שתעשי זאת, ובפעם הבאה התחושות יהיו כבר פחות קשות. חשוב להיות עקבית ולעצור את הדחף, למרות הקושי. כמובן שאפשר לפנות לטיפול CBT אם קשה לך להיות עקבית וליישם זאת לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית