מחשבות טורדניות- ללכת לפסיכולוג או לא?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/05/2020 | 00:28 | מאת: מחשבות טורדניות

לפני שנה התחיל לי מחשבות טורדניות (לא עושה טקסים רק בדיקה- הבנתי שקוראים לזה אובססיה) ומשם זה נהפך לגלגל, היו לי חרדות מאוד קשות והתקפי חרדה ועכשיו אני בתקופה רגועה יותר. עדיין חושבת על מליון דברים נוראים, פה ושם יש לי שבירה שאני בוכה אבל אני כבר יודעת להתמודד יותר טוב. לפעמיים המחשבות מעייפות אותי והשאלה אם כדאי עדיין ללכת לפסיכולוג? זה עולה הרבה כסף אני לא רוצה להטריח את ההורים שלי. מצד אחד אני במקום יותר מודע אז בגלל זה קל לי מצד שני מפחדת שלא יהיה להם סטופ ושוב יעוררו בי חרדות קשות

שלום לך, בוודאי שמומלץ ללכת לטיפול. הרי אין לך את הכלים להתמודד עם התופעות הללו לבד, וחבל להישאר איתן ולסבול סתם. לא כדאי ללכת ל"כל פסיכולוג", אלא באופן ספציפי למישהו שמטפל בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT, טיפול קוגניטיבי התנהגותי). זהו הטיפול היעיל עבור הבעיה, שנותן באמת את הכלים להתמודד, ולא רק תמיכה נפשית. לדעתי הפנייה לטיפול בהחלט שווה את ה"טרחה", אני מאמינה שההורים שלך רוצים לתת לך את העזרה הטובה ביותר ולא היו רוצים שתמשיכי לסבול. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית