חברת כוחות כבר לא אמיתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/12/2019 | 19:55 | מאת: מורי

היי שרון.. אני כבר לא יודעת מה לעשות איך להכין את הדבר הזה אתמול הייתה לי איזה פעולה שהייתי צריכה לעשות בבית חולים עזבי שכל דבר אני תלותית לא עולה על אוטובוס לבד לא על רכבת לא כלום חייבת כל הזמן שיהיה איתי מישהו כמו תינוקת בסוף חברה באה איתי באמצע הבדיקה איבדתי את ההכרה התעלפתי משהו שקרה לי כבר כמה פעמים מחרדה ולחץ.מאתמול שזה קרה לי אני רק חושבת שאני מוקדמת ולא במציאות ושמהבהלה יש לי סכיזופרניה חשוב מחשבות רדיפה ומפחדת לנהוג חלביות עם הילדים לבד בבית ואני יאבד את ההכרה. שבוע הבא אני אמורה לנסוע לפסטיגל עם אמא וחברה של הילדה מהגן היא רוצה לנסוע ברכבת אני מפחדת עכשיו בכלל ביקשתי מבעלי שילך איתה כי אני מפחדת לאבד את ההכרה שם כבר אף אחד לא יכול לשמוע ולהכיל אותי כולם מכנים אותי חולת נפש ומשוגעת אני כבר לא יודעת מה לעשות...מהכל אני מפחדת

07/12/2019 | 17:38 | מאת: מורי

שבוע טוב... פשוט לא יודעת מה לעשות מפחדת לנסוע עם הילדה לפסטיגל היום אמרו לי כמו שאת הולכת לעבודה תלכי לפסטיגל נכנס לי שגם בעבודה אני יתעלף מהחרדה ויאבד את ההכרה עכשיו גם לעבודה אני מפחדת ללכת. בראש מחשבה שאני עכשיו מורדמת ומה שאני זה מישהי אחרת בקיצור לעיסוק כאילו אני זה מתחזה שלי ואני מורדמת ואני מפחדת עכשיו כל היום לצאת מהבית כדי לא להתעלף לאבד את ההכרה אפילו לעבודה אני מפחדת ללכת מפחדת לצאת מהבית ....איך יוצאים מהדבר הזה אני מחפשת מי שיקח את הילדה בעלי אומר שמצידו שלא תלך הוא לא לוקח אותה אני כבר לא יודעת מה לעשות נמאס לי מהכל

היי מורי, בדרך כלל, אין סיכוי להתעלף כתוצאה מחרדה (אלא אם כן יש בעיה רפואית שגורמת לכך). החרדה היחידה שאפשר להתעלף כתוצאה ממנה היא פוביה מדם. אנשים שסובלים מהפוביה הזו, מתעלפים כאשר הם רואים דם, או נמצאים בסיטואציה שקשורה בדימום. זאת מאחר, שלחץ הדם שלהם יורד כתגובה לפחד ספציפי זה, כדי למנוע מהם לאבד דם. בכל סוג אחר של חרדה, לחץ הדם עולה, ולכן הסיכוי לעילפון הוא נמוך אף יותר מאשר במצב "רגיל". ייתכן מאוד שהתעלפת כתוצאה מפחד שקשור בדימום במהלך הבדיקה הרפואית, או שהיתה לך בעיה רפואית אחרת שגרמה לעילפון, ללא קשר לחרדה. אין צורך לחשוש שתתעלפי "סתם כך" מסיטואציות רגילות של חרדה. את הרי חווה חרדה בחלק גדול מהיום, ולא מאבדת את ההכרה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית