פחדים גדולים מאוד פתאומים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/10/2019 | 13:54 | מאת: שי

שלום לאחרונה התחיל אצלי פחד אדיר מסכיזופרניה. אני קוראת על כל התסמינים וממש פוחדת. פוחדת שאני שומעת קולות. התחלתי להמציא לעצמי קולות ואני יודעת שזה לא אמיתי. אבל פוחדת שזה באמת.. זה מלווה גם במחשבות טורדניות מפחידות אני בפחד אימים שזה אמיתי ואני לא מדמיינת. התור שלי לרופא רק בעוד שבועיים אני חייבת בנתיים שזה ירגע איכשהו.

היי שי, מדובר במחשבה טורדנית מאוד נפוצה, אחת השכיחות שיש. אם בחרת בטיפול תרופתי, חשוב שתדעי שייקח לו זמן להשפיע (בערך שלושה שבועות מרגע שמגיעים למינון מלא של התרופה, כאשר המינון מתחיל נמוך ועולה בהדרגה). בכל מקרה, הוא פתרון חלקי. מומלץ מאוד להיעזר גם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול ללמד אותך להתמודד בצורה אחרת עם המחשבות, ובכך לפתור את הבעיה. בינתיים, אני יכולה לומר לך שככל שתתעסקי במחשבות, כך הן "יתעסקו" איתך. כלומר, צריך פשוט להפסיק את הקריאה באינטרנט וכל סוג של עיסוק במחשבות, כולל כל דבר שאת עושה מתוך פחד: דיבור על הנושא עם אחרים, קבלת אישורים שאין לך סכיזופרניה בדרכים שונות, וכו'. ההתנהגויות האלה הן ה"דלק" שמניע את הבעיה, ובלעדיהן היא פשוט הולכת ונעלמת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

28/10/2019 | 07:05 | מאת: שי

כבר התחלתי להמציא לעצמי קול שמדבר אלי ואני פוחדת שזה אמיתי ולא אני מדברת לעצמי. אני כאילו יודעת שזאת אני אבל איפשהו פוחדת שלא. הייתי אצל פסיכאטר הוא אמר לי שהכל בסדר ונתן לי כדורים לחרדה. אבל אני עדיין כל היום מדמינת קול שקורא לי ומדבר כאילו לא קולששומעים בקול רם אלא כמו המחישבות שלי ואני יודעת שזה המחשבות שלי ואני יודעת שזה שטויות אבל פוחדת להאמין בזה ופוחדת שאולי זה לא.. אני פוחדת שאני משתגעת. בבקשה תעזרי לי. למה אני לא מאמינה לרופא??

היי שי, את לא מאמינה לרופא כי המחשבה הטורדנית לא מאמינה להיגיון, וחזקה יותר ממנו. היא פועלת על עיקרון הספק. כלומר, את לכאורה יודעת מה נכון והגיוני, אבל תמיד יש ספק קטן שזה לא נכון ושהמחשבה צודקת, והיא מתקיימת על הספק בלבד. כדי לעזור לעצמך באמת, את צריכה להפסיק "לריב" עם המחשבות ולהפסיק לנסות לענות להן בהיגיון. הדרך היא אחרת לגמרי...

30/10/2019 | 20:52 | מאת: שי

עכשיו פתאום הרגשתי כאילו זאת לא אני כאילו יש לי מחשבה בראש שואמרת את משוגעת ואת מישהי אחרת הרגשתי כאילו אני צופה על עצמי מהצד.. אני ממש פוחדת שאני מאבדת את זה.הרגשתי פתאום דכאון גדול ושהכל שחור. כבר לא יודעת אם זאת החרדה. התחלתי לקחת טיפול תרופתי.. אני מרגעשה כאילו משהו הסתובב לי במוח

30/10/2019 | 20:56 | מאת: שי

כאילו יש לי בראש שני אנשים.. אני כבר ךא יודעת אם אני מאמינה לזה או לא. אולי זה באמת נכון

בוודאי שזו החרדה, ואלה מחשבות טורדניות. מקווה שתאמצי את המלצתי לפנות גם לטיפול CBT, שכן טיפול תרופתי מספק הקלה כל עוד לוקחים אותו ואינו פותר את הבעיה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית