קנאביס- אוסידי -עם תרופות !!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/10/2019 | 01:03 | מאת: מאיה

יש לי או סי די ברמה מאוד גבוהה. טקסים שנמשכים שעות, סבל שאי אפשר לתאר במילים, הגעתי למצב שלא אוכלת, לא שותה ולא ישנה, כמעט אישפזו אותי בכח. נוטלת סרנדה 200 מג וריספונד 2 מג וקלונקס להתקפי חרדה עם קוצר נשימה. יצא לי לפני כשנה לעשן קנאביס והרגשתי חיה למשך כמה שעות! הבעיה: משרד הבריאות לא מאשר לי קנאביס! אין אישור לאוסידי!! אני נאלצת להוציא כסף שאין לי בשוק השחור!!! כעת, אני כמה ימים שלא הצלחתי להשיג לי קנאביס, במצב הולך ומתדרדר חזרה לאט לאט. ואני פוחדת! מתה מפחד! השאלה שלי: איך מקבלים רשיון ממשרד הבריאות לאחר שדחו את בקשתי?! בבקשה. תעזרו לי. רוצה לחיות.

היי מאיה, לצערי, זה לא פשוט לקבל בארץ אישור לקנאביס, על אחת כמה וכמה כאשר לבעיה שאת סובלת ממנה אין התוויה לטיפול בקנאביס. ההתוויה הנפשית לקבלת טיפול כזה היא פוסט טראומה מורכבת, אבחנה שאינה קשורה ב- OCD ולא פשוט לקבל אותה. גם אנשים שסובלים מבעיות שיש להן התוויה לקנאביס לא תמיד מקבלים אותו. אני יכולה רק להציע לך לחפש מסגרת מתאימה לך, שיקומית ו/או טיפולית, שבה תעברי טיפול התנהגותי ותקבלי תמיכה כדי לחזור לחיים רגילים. טיפול תרופתי, מכל סוג שהוא, מהווה הקלה זמנית וחלקית. וחבל, מאחר ש-OCD, גם במקרים מאוד קשים, הוא בעיה שיש לה פתרון. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

28/10/2019 | 01:33 | מאת: מאיה

הלכתי לטיפול קונגנטיבי התנהגותי cbt 2 מטפלות לא הועילו, אחת עשתה לי נזק עם צורת השיטה שלה, כי אוסידי חזק נהיה "חכם מדי" ומחפש אמתלות למה מה שהמטפלת אומרת לא נכון וזה יותר עמוק מיזה, קשה מאוד להסביר. לפני הקנאביס אם הייתי נושמת אפילו לא נכון אז הייתי עושה חשבונות שאם עשיתי תוך כדי פעולה אז זה מבטל כבייכול את התוצאה. היה לי אוסידי מסועף מדי, הקנאביס עוזר לי מאוד. התרופות, חוץ מתופעות לוואי מטורפות כמעט לא מועילות. אני נוטלת תרופות כמעט 5 שנים. אין אפשרות להשיג קנאביס חוקי למי שניסתה כבר הכל וכלום לא עזר לה?? כעת קשה לי להשיג בשחור אבל אני לא מוכנה לחזור לאישה שהייתי לפני כשנה. אני פוחדת מיזה רצח! כשהמצב מתדרדר חזרה לאט לאט כולם צריכים להירתם ולהשיג לי כמה עלים מחולים עם מרשם, או טלגראס שזה סיפור יקר. כמעט אשפוז אותי באברבנאל לפני שהכרתי את הקנאביס. אין הגשת בקשה מיוחדת למצב שלי היות וניסיתי כ"כ המון כדורים וטיפולים התנהגותיים לא היו מדי מתוחכמים בשבילי, כך שלא עזר. כלו' מה אני אמורה לעשות? למות?

היי מאיה, כדי שטיפול יצליח, צריכים להתקיים כמה תנאים, שאם הם לא מתקיימים זה לצערי לא עובד. חלק מהתנאים האלה הם חיבור עם המטפל, מוטיבציה ואמונה בגישה שלו, וכמובן מטפל שיודע ומכיר את ההפרעה ואת דרכי הטיפול הנכונות שעוזרות ספציפית לסובלים מ - OCD (ולא כל מטפל הוא כזה). נשמע שאחת המטפלות ניסתה לספק מענה הגיוני למחשבות הטורדניות שלך, וזה דבר שגוי בבסיסו, מאחר שהמחשבות לא מגיבות להיגיון. כפי שכתבת, זה אפילו יכול לגרום נזק בכך שזה מעצים את המחשבות. מחשבה טורדנית היא תמיד יותר "ערמומית" מההיגיון ועוקפת אותו, ולכן אין במחשבות שלך ייחוד מהבחינה הזו. לדעתי את לא צריכה להתייאש, וכדאי לנסות להיות יצירתית. אם הטקסים נמשכים כל היום ומונעים ממך תפקוד, הייתי בודקת אפשרות להיעזר במסגרת שיקומית שבה תוכלי לקבל גם טיפול מתאים להפרעה. זכאות לסל שיקום אפשר לקבל דרך משרד הבריאות, אם את זכאית לקצבת נכות מביטוח לאומי. אנשים שאינם זכאים יכולים להשיג את העזרה גם בדרכים אחרות, מניסיוני. אפשר לשלב במקביל למסגרת השיקומית גם מטפל CBT מתאים, ואם יהיה שיתוף פעולה בין המסגרות, אפשר למעשה ליצור טיפול מערכתי שיענה על צרכייך. אני לא חושבת שצריכות להיות רק שתי אפשרויות - קנאביס או מוות. בדרך כלל הדברים הם לא "שחור ולבן", ויש עוד אפשרויות. בכל מקרה, מקווה שתמצאי דרך כלשהי להשיג את התרופה, זה ממש לא פשוט, והלוואי שיכולתי לעזור בכך בדרך כלשהי. שיהיה בהצלחה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית