אני אפילו מפחדת לכתוב את המחשבות שלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/10/2019 | 08:34 | מאת: מורי

מחשבה מפחידה שאני מפחדת שאני אתנהג לפיה לייסטר שאני הור..את הילדים ומתאבדת ואז כולנו נלך לעולם אחר ללא מחשבות וללא כלום שעדיף ככה מאשר שיאשפזו אותי ולא יהיה מי שיטפל בהם ועוד ועוד מהבוקר חרדות קשות כאילו כביכול יש קול שפוקד ומאיים עליי לעשות את זה ואז אני אומרת מי שמתאבד כביכול על עצמי לא יכול להיות בגן עדן בקיצור מחשבות קשות ביותר לא יודעת כבר מה לעשות

06/10/2019 | 16:01 | מאת: מורי

בנוסף קראתי היום איזה מאמר על מחשבות טורדניות אלימות והיה כתוב שאנשים לפעמים לא מבדילים בין דימיון למציאות המודעות שלהם נמוכה ואז נגיד הם מאמינים למחשבות שלהן שהם ביצעו את המעשה למשל אני שהרגתי את היל..שאני אחשוב שזה אמיתי יש לי מכורה וניתוק קשה

07/10/2019 | 20:23 | מאת: מורי

היום קרה לי משהו הכי קשה שהרגשתי באתי מהעבודה אספתי את הילדים הגענו לבית אני יושבת פתאום בעין אחת כמו שקורה במסיבה שיש פלאשים העין קפצה ראיתי כפול אין רבע שעה אני רואה רק צללײם לא משנה הולכת לחשוף מסתכלת לכיוונים אחרים אין לא עובר משהו הזוי...עמוס לקח אותי לרופא בדקו אותי בזמן שקרה לי ככה נכנסתי להתקף חרדה לבלבול קשה אח''כ נכנסתי לאינטרנט לקרוא על תסמינים שקורים לאחר התקף חרדה ואז היה כתוב ניתוק מהגוף עכשיו אני רק מרגישה ניתוק מהגוף לא מספיק הניתוק שיש לי בלי קשר..בדה רליאזציה עכשיו אני מרגישה גם את הניתוק מהגוף..אין אני לא הולכת לסליחות לא כלום בגלל מה שאני מרגישה. בנוסף ראיתי עכשיו על הבחור שרצח את אישתו בחדשות אדם רגיל נורמטיבי מטפל הנוער בסיכון הכל בסדר איתו פתאום רוצח את אישתו ובחדשות אמרו שזה כנראה נבע מהתקף פסיכוטי איך ניתן להסביר את זה אני משתגעת אני כבר לא יודעת מה לעשות אם מה שאני עוברת כדורים לא עוזרים טיפול פסיכולוגי אני יודעת את כל השיטות וכלום לא עוזר אז מה עושים איך נפטרים או לפחות חיים עם ההפרעה הארורה הזאת שהורדת את החיים ואת שמחת החיים

היי מורי, כפי שכבר כתבתי לך, אין טעם לכתוב את התכנים של המחשבות שלך. מדובר בסוג של טקס, וככל שתשתפי יותר, כך המחשבות יקבלו יותר במה ומקום להיות. אני חושבת שקשה לך לשנות את המצב מאחר שמדובר, למעשה, בהתמכרות קשה לטקסים ואישורים, שעד שלא תיגמלי ממנה, לא תראי שיפור לצערי. כשתפסיקי לתת במה למחשבות, ותתנהגי כאילו הן לא קיימות, הן "יגיבו" בהתאם. זה כמובן לא יקרה ביום אחד, וזה דורש התמדה. גמר חתימה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית