מחשבה טורדנית ללא הפסקה!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/09/2019 | 17:13 | מאת: שני

בת 38 ברקע חרדות... בחודש האחרון נכנס לי פחד שמא אשמע קולות. כל זה התחיל לאחר שמספר פעמים בעת התעוררות שמעתי כמו מן דיבורים, הבנתי שמדובר בתופעה מוכרת שאיננה מעידה על מחלת נפש. מאז אני כאילו מדמיינת ששומעת את השם שלי.. כאילו בחלש.. ממש בכל נשימה ששומעת או רחש בסביבה. ממש נכנס לי כמו אובססיה שמתנגנת בראש. האם זה מעיד על מחלת נפש או שפשוט מדובר ב ocd תודה רבה

היי שני, את כותבת שאת פוחדת לשמוע קולות ומדמיינת אותם, ואני חושבת שהבנת כבר מתוך מה שקראת שיש סוג של אובססיה שעוסק בפחד ממחלת נפש, או ספציפית מסכיזופרניה. אם אתן לך "אישור" שזו אובססיה ולא מחלת נפש, זה יעזור לך להירגע אולי למספר דקות, אבל לאחר מכן הספק והפחד יחזרו על עצמם. הדבר הכי טוב לעשות הוא פשוט לא לבקש אישורים, לא לקרוא על כך באינטרנט ולנסות לא לתת למחשבות האלה יחס, בכל דרך אפשרית. שנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית