hocd ביסקסואליות?? דחוף!

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/09/2019 | 10:34 | מאת: דנה

שלום וברכה, בת 28 אחרי טיפול פסיכולוגי של שנתיים, שבו התאהבתי ממש בפסיכולוגית שלי. ברמה של התעוררות מינית אמיתית כאשר דמיינתי אותנו ביחד. כל חיי הייתי סטרייטית, נמשכתי לגברים ואף פעם נשים לא עניינו אותי. (תמיד הסתכלתי לאחור כשראיתי גבר מושך, ואף פעם זה לא קרה לי עם נשים),אך פורנו נשים גורם לי לעוררות מינית גם כן. מאז אותה התאהבות בפסיכולגית שלי,התאהבות אמיתית לגמרי, התחלתי ממש להתבלבל עם עצמי בנוגע לנטיותי המיניות. מה זה אומר שהיא מעוררת אותי מינית? אני מתחילה לבצע "טקסים" עם כל בחורה שאני רואה, ולעיתים נראה לי שזה לא ככ נורא להיות איתן. אני מרגישה זה השתלט לי על החיים והמחשבות על מה אם אני כן ממש מפריעות לתפקוד שלי. יש לציין שבעברי התאהבתי בגברים ואף פעם לא בנשים. יש לי המון חברות והרבה פעמים היינו בסיטואציות מאוד צפופות ולא קרה לי כלום. אך נושא זה ממשיך להציק לי. מה ניתן לעשות?

היי דנה, נשמע שהרגשות שפיתחת כלפי המטפלת בטיפול, שככל הנראה היו טבעיים ונורמליים, היוו "טריגר" להתפרצות של מחשבות טורדניות. נשמע שהכיוון הוא אכן HOCD, אם כי כמובן דרושה הערכה מדויקת יותר. בכל אופן, בטיפול פסיכולוגי יכולה להיווצר תופעה שנקראת "העברה". משמעות התופעה הזו היא, שהמטופל מפתח רגשות אישיים (חיוביים בדרך כלל) כלפי המטפל, ומרגיש אליו קרבה שהיא מעבר לקרבה שביחסים הטיפוליים. העברה יכולה להתפרש פעמים רבות כהתאהבות במטפל, גם אם הוא מאותו מין וגם אם אין לך נטיות הומוסקסואליות. אני מבינה שאצלך הרגשות גרמו לבלבול גדול וכנראה להתפתחות של בעיה אחרת מזו שפנית איתה לטיפול. תוכלי לקבל מענה לבעיה שנוצרה בטיפול CBT, שיעזור לך להתמודד עם המחשבות ולשים אותן בפרופורציות הנכונות, כך שבסופו של דבר הן לא יהוו בעיה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית