מחשבות של פילוסוף לאחר עישון גראס

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/08/2019 | 22:04 | מאת: רוני

שלום לפני מספר חודשים חוויתי התקף חרדה בעישון גראס , וגם רשמתי את משאני מרגיש בפורום הזה וענית לי , עברו מספר חודשים ובאותה תקופה שעברה עד כו היה איזה חודש זה הרגשה של בסדר יחסי , לא איך שהייתי לפני החווית עישון אבל בסדר . הלכתי לפיסכאטר שרשם לי ציפרקלס 20 מ'ג שאמר שזה יעזור ויקח את אותם מחשבות תחושות וזה משהו שחולף ושאני לא אדאג שעזר חלקי אם זה בתאבון וגם לתקופה מסויימת "הרגיע" קצת את הטחינה המחשבתית . עכשיו לאחר אותה תקופה שוב התחילה הטחינה המחשבתית זה כיאלו אני חייב לתת פתרון כיאלו שאני חייב להרגיש שאני לא צריך לפחד מאותה מחשבה או מחשבות ולא מצליח . כלפי חוץ אני מתפקד רגיל והכל נראה לסביבה בסדר אבל אותם מחשבות הזיות ותחושות נשארו וזה נראה שזה שינה אותי לתמיד כאילו שאין מצב שנחזור לאותם תחושות והרגשות מלפני העישון . כיאלו שאני ההרגשה להיות "רגיל" לא תחזור שוב . נסיתי כול מיני שיטות אם זה לחשוף את עצמי לאותם תחושות אם זה לנסות לחקור דברים הזוים חח אם בקבלה ואם בפילוסופיה משהו שיתן תחושה כזאת שברגע שאותה מחשבה עולה ובאה להלחיץ ישר תהיה לי תשובה אבל ללא תקווה .. אני אנסה להסביר שוב איזה מחשבות למרות שקשה כי גם כשהיא עולה זה עיניין של רגע שהיא גורמת לחרדה ובלבול ואז נעלמת . המחשבות בעיקר של מה זה אני או מיזה אני מזה קיום ,פחד מהקיום של עצמיי חח לפעמים מגיע למצב של צלילה באותה מחשבה של נסיון להבין את האני הפנימי שמפעיל תאדם ונכנס לחרדה ולא מצליח , אפילו במילים קשה להסביר מחשבה שאני ביום מין הימים אתקע במצב של חוסר ידיעה של מי אני .מרוב שאני מנסה להבין דברים שלא ניתן להבין . חשיבה מתמדת של על עצמי ,יכול לעמוד מול המראה ולנסות להרגיש את מי בוהה בחזרה למראה ושוב החרדה עולה אז מוותר חשיבה מתמדת על ראיה של עצמי זאת אומרת גוף ראשון האם כולם כמוני ככה אני שואל את עצמי ואז ללא רצון אני מתעמק בזוית של עצמי ושוב נכנס לחרדה , חוויה של אין מצב לצאת מזה כי התודעה הזאת שלי תהיה בעצמי כל הזמן אז כל הזמן הפחד הזה יעלה כי אני עם עצמי תמיד , חוויה של " אני חייב " לגלות מה אני ואם אני מנסה לא לחשוב על זה כאילו אני משקר לעצמי זה כיאלו שאני חושב כל הזמן אני זה אני בתוך המוח שלי ואין לאן לברוח שאי אפשר לעזור לי כי אף אחד לא יודע מזה להיות במוח שלי , , התחושה של הלבד בתוך זה שאין משהו יעזור עוד יותר מכניסה אותי לחרדות .הצלחתי להסביר עד כמה שאפשר את אותם מחשבות/ תחושות. לא יודע מה אני יכול לעשות בדקתי בכל מיני פורומים לנסות להבין מה עובר עליי וכולם אומרים שזה משהו שנקרא דה פרסנולוזציה . לא יודע מה ניתן לעשות ההרגשה כל הזמן סף שיגעון שמשהו השתבש שם בקופסא מרוב אותן שאלות עמוקות שנשאלות בעל כורחי . האם יש לך טיפ בשבילי מה ניתן לעשות ואם כן אני מוכן אפילו להפגש ולהגיע העיקר שהיו לי כלים באמת להתמודד עם זה ולהפחית את ההרגשות ולהרגיש שוב רגיל כמו שהייתי לפניי אותו יום ארור . אשמח שתפני אותי למשהו שניתן לעשות תודה

היי רוני, נשמע שבנוסף לחוויית הניתוק, או הדה-פרסונליזציה, אתה חווה גם מחשבות טורדניות שיש סביבן עיסוק כפייתי ("חייב לתת פתרון"). דה-פרסונליזציה היא רק סימפטום של החרדה המלווה את כל זה. היא קיימת הן משום שאתה חושש מהחוויה הזו, והן משום שהמחשבות ככל הנראה מעוררות חרדה, וכן הניסיון להגיע לפתרון שלא צולח (כמו בכל ניסיון שהוא לפתור מחשבה טורדנית). מה שצריך לעשות הוא, להפסיק את הניסיונות להגיע לפתרון, להפסיק להתעמק במחשבות ובחוויות שאתה חווה ולייחס להן חשיבות כזו גדולה, ופשוט לתת לזה להיות שם. כמובן שזה לא פשוט לביצוע לבד, וצריך ללמוד טכניקות נכונות כיצד לעשות זאת, וכיצד לעבוד על "שחרור" וקבלה של הדברים. מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לך את הכלים לכך. שבת שלום, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית