אין כבר דרך לתאר מה קורה איתי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/07/2019 | 08:15 | מאת: מורי

היי שרון מה שלומך? חייבת את עצתך כבר 7 שבועות על מינון 50 מג פרוטין. כלום לא עוזר מחשבות שאני לא יודעת אפילו לתאר אתמול למשל חשבתי הייתי צריכה להוציא ילד מהגן לקחת אותו לבית חשבתי שיש קול שפוקד אליי לקחת אותו לרודפים הוצאתי אותו לקחתי אותו לבית בערב הייתי צריכה ללכת לחברה עלה לי שבגלל שלא לקחתי אותו לרודפים כפי שהם ביקשו עכשיו הם יחכו לי ליד חברה שלי עם רובה ויהרגו אותי לקחתי חצי לוריון והלכתי בכוח. היום בבוקר בזמן שאני לוקחת את הילדים למסגרות עלתה לי מחשבה שהרודפים חוטפים לי את הילדים מהגן ושאני שומעת קולות שלהם אומרים לי חטפנו לך אותם מהגן תביאי כופר 100 אלף או שאנחנו חוטפים אותם..אני כבר לא יודעת מה לעשות???בבקשה שרון תייעצי לי תרחמי עליי?

היי מורי, את סובלת מהבעיה שלך כבר זמן רב, ולפי הבנתי, הדרך היחידה שבה ניסית לעזור לעצמך היא לנסות תרופות שונות נגד חרדה במינונים גדלים והולכים, שכנראה לא הועילו. אם תמשיכי לעשות בכל פעם את אותם הדברים שאת עושה, את תגיעי לאותה תוצאה, ואין סיבה לצפות לתוצאה אחרת. הדבר דומה לזריקת בומרנג וציפייה שהוא לא יחזור אלייך. מה הסיכוי לכך? לכן, אני יכולה להציע לך לנסות דרכים אחרות, הן תרופתיות והן טיפוליות. מבחינה תרופתית, אפשר להוסיף תרופה אנטי פסיכוטית שתעזור לתרופה נגד הדיכאון/חרדה לעבוד בצורה טובה יותר. שילוב של תרופות לפעמים עובד היכן שתרופה בודדת לא משפיעה. בנוסף, כמובן שמומלץ לעבור טיפול CBT ברצינות ולהתמסר לו. זו עבודה לא פשוטה שתלויה במידה רבה בביצוע שלך את המשימות הטיפוליות, ואם אין בך מוכנות או אפשרות להתמסר לזה, תקראי את מה שכתבתי לגבי שינוי תרופתי ותשקלי לנסות אותו. בכל מקרה, אין "פתרון קסם", ושינוי מצריך מאמץ מצידך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית