עם ocd שלוש שנים ומיואש, מה עושים מכאן?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/07/2019 | 16:19 | מאת: רועי

לפני 3 שנים התחיל אצלי ocd. בא לידי ביטוי בעיקר בדברים שקשורים לסטריליות (למשל, שוטף ידיים הרבה מסיבות לא סבירות) ולבטיחות (למשל, מוודא המון פעמים שכיביתי מוצרי חשמל כמו מזגן לפני שיוצא מהבית). בהתחלה, חקרתי על התופעה ברשת ומצאתי סרטונים של פסיכולוגית בריטית ביוטיוב שבין היתר תיארה את שיטת החשיפות. למשך כשבועיים הצלחתי להתמיד בשיטה וחשתי שיפור הדרגתי והקלה משמעותית. אך לאחר כמות הזמן הזו חזרתי לעצמי ולא הצלחתי להתמיד שוב בשיטה הנ"ל. בהמשך, יצא לי להיפגש עם 3 פסיכולוגים – שלא מצאו חן בעיני. משניים פרשתי אחרי פגישה אחת כי לא התחברתי אליהם ובנוסף הרגשתי שמנסים למרוח אותי. עם פסיכולוגית אחרת הייתי 4 פגישות, שאיתה התחברתי יותר בהתחלה וגם הצלחתי יותר להתמיד עם שיטת החשיפות. אך כעבור 4 פגישות הרגשתי שגם היא מנסה למרוח אותי (מעדיף לא להיכנס לפרטים) ולכן החלטתי שלא מוכן לראות אותה יותר. יצא לי גם לדבר עם עוד לפחות 5 פסיכולוגים נוספים בטלפון – והם לא עשו עליי רושם טוב אז לא הלכתי אליהם. אז אם לסכם, כרגע המצב שלי הוא כזה: (1). דיברתי בטלפון או נפגשתי עם כל פסיכולוג שקיבלתי עליו המלצה מאנשים שמכיר – ואת כולם הספקתי לפסול. (2). קראתי וחקרתי על התופעה ברשת – אבל זה לא הביא אותי לפתרון עד כה. (3). פה ושם אני חוזר לשיטת החשיפות – ותמיד המצב שבהתחלה אני מתמיד ומרגיש שיפור, אך אחרי כמה שבועות נשבר ומפסיק. אני סוג של מרגיש שהתופעה הזאת פשוט חזקה ממני. (4). עד לאחרונה התנגדתי לטיפול תרופתי לבעיה הזו. כעת אני לא פוסל, אבל לא כל כך מתמצא בכדורים ל-ocd. מה היית ממליצה לעשות במצבי?

היי רועי, לא ברור לי אם פנית למטפלים בגישת CBT, או לפסיכולוגים ללא גישה טיפולית מוגדרת (שהיא בדרך כלל דינמית). חשיפות הן טכניקה חשובה ונכונה בטיפול ב- OCD, ועושים אותה אך ורק בטיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), לכן עליך לפנות למטפל שעוסק בטיפול כזה. נוסף על החשיפות, קיימות טכניקות נוספות שעוזרות בטיפול, וכמובן שאת כל זה ניתן ליישם בעזרת המטפל. זה מאוד קשה ליישום לבד... בנוסף לכך, לא ברור למה אתה פוסל את המטפלים, אבל מובן שהמטפל הבא שתפנה אליו צריך בראש ובראשונה להתייחס לנושא הזה, על מנת שהטיפול יוכל להצליח. לפיכך, הייתי פונה למטפל CBT שה"מומחיות" שלו היא טיפול ב- OCD (שים לב, זה לא כך אצל כולם), ובנוסף יכול להתייחס לבעיה של פסילת המטפלים ויש לו כלים לכך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית