חולה בOCD מחשבות פילוספיות הזיות לאחר עישון גראס פעם ראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/03/2019 | 04:46 | מאת: רוני

אני אפילו לא יודע איך להתחיל מרוב הסלט שיש לי בראש הפחד מזה שיתכן שהולך ומשתגע. שמי רוני ואני בן 29 , לפני כעשור בערך אובחנתי סובל בהפרעה הטורדנית בעיקר במחשבות טורדניות שהביאו אותי למצב לא קל בזמנו . אחת המחשבות שהחיים הם חלום וכל הזמן ככה ולמה זה ככה ולמה ככה כל מיני דברים הזויים שחזרו בלופים , אם הזמן למדתי להתמודד וסוג של לא התחייסתי לאותם מחשבות וחייתי חיים נורמלים שמחים והכל היה טוב. לפני כשבוע בערך ישבתי עם חברים ןעשנתי כמות גדולה של גראס שבדרכ אם הייתי מעשן זה שכטה פה ושם וגם זה התחיל לא מזמן .בפעם ראשונה בחיי עשנתי כמות רצינית לבד , איך שהסם התחיל להשפיע התחלתי להרגיש תחושות/מחשבות הזויות בנוסף התחילו לי חרדות מטורפות של מה קורה איתי למה זה ככה אני אתקע ככה כל מיני דברים כאלו ,יום למחרת התעוררתי והרגשתי אאוט של החיים אמרתי לעצמי בסדר בטח כנראה שאני מתאושש ממשחויתי אתמול . יום אחרי התחילו לי כל מיני מחשבות על תודעה מחשבות מוזרות מפחידות , מזה תודעה מיזה שמדבר עכשיו שוקע במחשבה של אני לא יודע איך להסביר אפילו אבל שוקע בזה כיאלו מה אני מזה ההכרה שלי ונכנס לפחדים וחרדות ברגע שאני חושב על זה וככה זה כל רגע עולה לי המחשבה הזאת וחרדה מפחידה לאורך לכמה שניות ואז אני מנסה איכשהו לא לחשוב ושוב זה קורה . הרגשתי שאני משתגע מתפרק בוכה לא מוצא שקט , מרגיש שכלום לא מצאותי לא יודע מה קורה ואם זה יעבור עשיתי לתור לרופא המשפחה שיפנה אותי לפסיכאטר , לבנתים אני מחכה. מה קורה לי מזה האם אני משתגע כיאלו החיים שלי השתנו מהרגע שעברתי את הטריפ הרע הזה עם הגראס . תודה על העזרה

היי רוני, התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד, ואני שומעת על מקרים דומים מאוד לשלך לעתים תכופות, הכוללים מחשבות ותחושות זהות. אפשר לומר שהמשפט הראשון שכתבת מסכם פחות או יותר את כל הבעיה, כלומר הפחד מהתחושות ומהחוויות שאתה חווה. עישון גראס יכול לגרום לתחושות פיזיות ולתופעות שאנחנו לא רגילים לחוות אותן ביום יום. לאנשים שיש להם נטייה לחרדה זה מרגיש כמו אבדן שליטה, לכן החוויה יכולה להיות מלחיצה מאוד עבורם. בנוסף, גראס יכול להעצים חוויות רגשיות, ואם החוויה המקדימה היא של פחד, הגראס מעצים את הפחד. לכן, אנשים רבים מתקשים להכיל את התחושה הזאת. פעמים רבות, בשל חוויות הפחד החזקה, היא מופיעה גם זמן רב לאחר העישון, מאחר שמה שמזין תופעות של חרדה הוא הפחד מהפחד עצמו. חשוב מאוד שתבין, שלא קורה לך שום דבר רע, כלומר אין שום בעיה פיזית ואתה לא משתגע בשל העישון. אתה פשוט חווה תחושה חזקה של חרדה, שחוזרת על עצמה. הטיפול המתאים ביותר לבעיה הזו הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו טיפול פסיכולוגי, שילמד אותך להבין ולהתמודד בצורה הרבה יותר טובה עם החוויות שאתה חווה, ולא "לפחד מהפחד". כמו כן, הטיפול יכול לסייע רבות בהתמודדות עם ה- OCD, שכנראה לא טופל כמו שצריך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

24/03/2019 | 01:12 | מאת: רוני

תודה רבה על התשובה . לא יודע אבל מה לעשות הגעתי למצב שאני בתודעה שלי אני נכנס כל רגע למחשבה מי זה עכשיו חושב מה חושב כיאלו אני מודע למחשבה שלי וברגע שאני מנסה לחשוב מיזה במחשבה אני לא מצליח להבין שזה אני אלה אני תקוע לשנייה ומדחיק תמחשבה ונכנס ללחץ לא מצליח להסביר אבל זה מכניס אותי לקשיים אני מרגיש שאני לא אני ושום דבר לא מנחם אותי אני לא אוכל הגעתי למצב שגם אם אני יושב עם משפחה שתמיד הם היו הנחמה שהייתי מרגיש רע אז אוטומטית עולה לי מחשבה על התודעה שחשבה על זה וזה לא מתחבר אליי כי אני מנסה להבין מזה החושב מי זה החושב ושוקע בזה לשנייה ונכנס לחרדה החיים שלי השתנו מקצה לקצה למשפחה אני לא מצליח להעביר את הררגשה מה קורה לי מה

הבעיה היא שאתה מנסה להתעמק בזה ולחשוב "מי זה חושב את המחשבה", וההתנהגות הזו למעשה מזינה את החרדה וגורמת לעוד חרדה (כמו "טקס" ב- OCD). לכן, אין טעם להתעמק בחוויות הללו אלא לנסות ככל האפשר לקבל אותן ו"לזרום" איתן. ברגע שמתחילים לחשוב ולהתעמק יותר מדי - נכנסים ללחץ.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית