מה קורה לי בעצם אומר 20 תווים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/03/2019 | 15:47 | מאת: אייל

שלום שרון !!! כאמור נמצא כשבוע במחלקה . הרופא הפחית מינונים משמעותיים וזה לא קל לי בכלל . כעת אני בחופשה ותיכף חוזר לביח". ארצה לשאול אותך כיצד אני יכול להצליח באישפוז הזה .. ?\ אציין שאני כן רוצה לשתף פעולה . הרופא במקום אינו אוהב הרבה תרופות ואתמול אמר לי שאני לא חולה .. מאידך אני חש וחושב נוראי . ביקשתי ממנו שיעשה כל מה שהוא יכול בעזהי"ת לסייע לי . בעבודה בה עבדתי עד כה הודעתי לבוס שלא אגיע לעבודה בשבועות הקרובים . יש לי כ60 ימי מחלה . אז לצערי כעת אני מממש זאת . בקיצור לא קל לי בתקופה הזו. ואת מי אני יכול לשאול ולקבל מידע על הזכויות שלי בתנאים הסוציאליים.. תודה ושבת שלום

היי אייל, נכון שלא קל להיות באשפוז. אני לא חושבת שיש דרך "להצליח" יותר או פחות באשפוז, מאחר שאשפוז הוא טיפול די פסיבי והצלחתו אינה תלויה כמעט במה שאתה עושה. המטרה שלו היא בדרך כלל להגיע לאיזון תרופתי שיאפשר לך לתפקד בקהילה, תוך החזקת רמה מסוימת של עשיה במהלך האשפוז כדי לשמר תפקוד (ריפוי בעיסוק וכדומה). כל מה שצריך לעשות הוא לקחת את התרופות ולשתף פעולה עם הפעולות שאתה מתבקש לעשות. לדעתי, ההצלחה האמיתית היא התפקוד מחוץ לאשפוז וההשתלבות המוצלחת בקהילה. אני מאוד בעד הגישה של הרופא, שאין טעם להלעיט את האנשים בתרופות וכי אדם שאינו חולה אינו צריך לקבל תרופות רבות. זו גישה בריאה ונכונה. אתה יכול לקבל מידע לגבי הזכויות שלך מעו"ס של בית החולים, או עו"ס שמטפלת בך בקהילה במסגרת השיקומית. יש להן את כל המידע. תרגיש טוב! שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/03/2019 | 14:49 | מאת: אייל

שלום שרון !! אני מנסה הרבה לעזור לעצמי "ולהצליח " בטיפול עדיחין הרופא ממשיך להפחית מינונים .. רק התחיל לי פרוזק .. תרופה שבעבר עזרה לי . אז יש קצת שינוי בהרגשה לטובה .. נפגש עם פסיכולוג ממש טוב כפעמיים בשבוע .. ומנסה ליישם ממה שקיבלתי ממנו בשיחה . כאמור עדיין בשיא של האיזון התרופתי . ואגיד לרופא שיעשה הכל שאצליח לצאת משם מה שיותר מאוזןז . אמן . אגב המנהל בעבודה ממש לוחץ אותי בהאם אני חוזר או לא . משו לא ברור לו בעניין. הגשתי טופס מחלה מהרופא המשפחה שלי . אני שואל כדאיי לחשוב על עבודה תוך כדי אישפוז כי במחלקה מאוד מעודדים כן לצאת ולעבוד ולחזור למחלקה . תוד רבה לך ושבת שלום

היי אייל, אם יש אפשרות לעבוד תוך כדי אשפוז, בהחלט כדאי לעשות זאת. התרופה הכי טובה היא תפקוד רגיל, וזה טוב יותר מכל אשפוז. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית