Hocd או ביסקסואל בבקשה דעה כנה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/01/2019 | 15:44 | מאת: עמיתי

היי, אני כבר שנה חושש שאני גיי. אני נמשך לנשים מגיל צעיר, החשש נכנס לפני כשנה והייתי בודק כל פורנו גייז ותמונות ולא היה עומד לי. מבנות ערומות עומד לי ומגברים לא. מה שהגביר אצלי את החשש לאחרונה זה 2 סיבות : 1. כשאני רואה גברים אני מרגיש כמו לחץ או זרם(להבדיל מזקפה) באיבר המין, ואני כאילו לוחץ עליו לכמה שניות תוך כדי הסתכלות על התמונה, מה שגורם לו לעמוד ואז לרדת כמה שניות לאחר הלחיצה. 2. כשאני מאונן על אישה(תמיד) ואני אומר לעצמי לנסות לדמיין גבר אני מרגיש שאני כן יכול להמשיך לאונן על זה במקום על הבחורה. אחרי כל הסיבות האלה אני לא יודע אם אני נמשך לגברים או לא למרות שבחיים לא קיבלתי זקפה מגבר. אשמח לדעתך הכנה האם אני ביסקסואל

שלום לך, אני כמובן לא יכולה "לאבחן" את הנטייה המינית שלך דרך הפורום. מה שכן, אני יכולה לזהות שאלות אישור, מאחר שאני מקבלת שאלות רבות כאלה באופן יומיומי. "שאלת אישור" היא שאלה שמטרתה הרגעה עצמית, כלומר אתה רוצה לקבל אסמכתא (כביכול) מגורם חיצוני שאתה סטרייט, וחושב שזה עשוי להרגיע ולפתור לך את ההתלבטות. הבעיה היא, שאישורים כאלה מרגיעים לזמן קצר בלבד. בטווח הארוך, הם מחמירים את הבעיה, שכן אנשים מפתחים תלות באישורים כאלה, והספק רק מחמיר. הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות הוא להפסיק לעסוק בנושא הזה מכל וכל, להפסיק עם הבדיקות העצמיות שלא יועילו בדבר ולנסות להמשיך רגיל בשגרת היום שלך. רק כך הנושא ייתן לך מנוחה. אני מבינה שזה לפעמים לא פשוט ליישום, ולכן במקרים רבים כדאי להיעזר בטיפול כדי להצליח לעשות זאת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית