שבוע עם ג"ילקס איך ממשיכים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/12/2018 | 20:31 | מאת: אייל

שלום לשרון ולכולם!! מחר מסיים מסגרת אישפוז יום בה שהיתי כחודש +. נוטל ג"ילקס בשבוע האחרון עם הטבה טובה מאוד ברוך ה . חש יותר עם כוחות להתמודד עם "כל המצב " בו אני נמצא .. הערב חשתי ממש לפני כשעתיים סוג של אי שקט שאני הכרתי ומכיר אותו טוב לצערי . ולקחתי את הגילקס וכעת יותר טוב . השאלה היא מה ואיך אתמודד עם האי שקט אותו חשתי שנים רבות בחוץ בחיים . ובנוסף שרון ברשותך מה את יודעת על התרופה . תודה ןלילה טוב לכולם אמן.

היי אייל, בשעה טובה על סיום האשפוז. גילקס היא תרופה שניתנת לטווח ארוך, כלומר כמו שאר התרופות מאותה המשפחה היא מתחילה להשפיע רק לאחר מספר ימים עד מספר שבועות. ההשפעה שאתה מרגיש מייד לאחר הנטילה היא כנראה פסיכולוגית, שכן התרופה אינה מרגיעה בטווח הקצר. בכל מקרה, אין כל צורך לבדוק ולקרוא עוד על השפעת התרופה, ולבדוק באופן מתמיד את עצמך ואת הרגשתך. באופן פרדוקסלי, ברגע שתעסוק במידה פחותה ב"איך אתה מרגיש" וב"כל המצב", תרגיש הרבה יותר טוב. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

04/12/2018 | 22:12 | מאת: אייל

שלום לך שרון !! את ממש צודקת אני כל הזמן סביב המצב שלי .. בחיפושים אגיד לך זה נובע מחןסר ואי שקט ענקית מאוד . קיבלתי מפורום ב הנפש המלצה על כדור מסוים שאוליי יסייע לי . אז אני מאוד מבולבל . חוסר סדר בראש כפי שכתבתי לך עמוס מאוד . כאילו לא יוצא מזה . האומנם ? אשמח להצעתך . תודה לך היום השתחררתי מהמחלקה

היי אייל, אני לא חושבת שמישהו שאינו מכיר אותך יכול להמליץ לך על תרופה מסוימת דרך פורום. אני מניחה שהתגובה אינה של איש מקצוע. התאמת תרופות היא מאוד אינדיבידואלית, ונעשית אך ורק על ידי הפסיכיאטר המטפל. אין תרופה מסוימת שהיא טובה מאחרת באופן אבסולוטי, אלא כל אדם מגיב אחרת לכל תרופה. ויותר מכך, אין לדעת איך אדם מסוים יגיב לתרופה שעדיין לא ניסה, אלא על ידי ניסוי וטעייה. כפי שאמרתי, כדאי לנסות לעשות דברים אחרים וחיוביים יותר במקום לחפש פתרונות למצב שלך, בוודאי דרך מקורות באינטרנט שיכולים רק לבלבל אותך ולהזיק.

05/12/2018 | 08:38 | מאת: אייל

בוקר טוב שרון ! ! ההמלצה של הכדור היה של רופא פסיכאטר שכמובן אני אצטרך לשאול את הרופאה שלי . יש לי תור בעוד כחודש . עד אז ובכל אני מתמודד עם קצת יותר כוחות ברוך ה. את צודקת וגם אני חש כך שהכל אצלי זה בראש ..קרי פסיכולוגי . מה את יכולה להציע לי או שבעצם כבר רשמת לי להתעסק בחיים אך המחשבות וכל מה שקורה לי בראש הבלגאן לא נותן לי מנוחהת הנפש. ועוד משו מז"א לא לחפש פתרונות שכתבת לי ? ארצה ברשותך יותר להבין זאת . יום טוב ומבורך והרבה תודה לך . חנוכה שמח

09/12/2018 | 23:34 | מאת: אייל

שלום !!! רציתי להתייעץ חד משמעית האם כדאיי לי לפנות מחוץ לתרופות הפסכיאטריות אותן אני נוטל ביומיום לכל מיני וסוגי מטפלים וטיפולים "טבעיים..." למינהם??? כמו כדורי הרגעה או טיפות כאמור הכל מחנות טבע ..או למשל פרחי באך .או כדורים הגורמים לעירנות וכ"ו.. דעת הרופא המשפחה שלי היא שלילית הוא אומר לי חבל לך על הכסף וגם שזה לא מועיל . השאלה היא כיצד אני מתגבר על הדחף לרכוש כל מיני תרופות למינהם . תודה על התגובות . לילה טוב

היי אייל, לטיפולים האלה אין הוכחות מחקריות ולכן לא אוכל להמליץ עליהם. בהמשך לתגובתי הקודמת, זו דוגמה מצויינת לעיסוק היתר שלך בחיפוש פתרונות לבעייתך. חיפוש זה לא יקדם אותך, אלא רק ינציח את הבעיה וישאיר אותך תקוע במקום, אם לא יחמיר את המצב. עדיף שבמקום זאת תחפש תחביבים, תחומי עניין, חברה ודברים אחרים שעושים לך טוב, שאינם קשורים באבחנה פסיכיאטרית כזו או אחרת.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית